Medlemskap

Bar

Kämp Bar er en av Helsinkis eldste klassiske barer

På et av byens aller mest luksuriøse hotell finner du den finske hovedstadens mest ærverdige møteplass.

  • – Hele hotellet har en svært lang historie.

  • – Det åpnet i 1887, og baren kom året etter – da med hovedsakelig tysk øl til salgs, ettersom eieren mister Kämp var tysk, forteller Joona Kurkela, bar manager hos Kämp Bar.

  • Baren ligger i første etasje på ærverdige og historiske Hotel Kämp, med utsikt over den idylliske Esplanadparken.

Hele Helsinkis stue

I mange år var Kämp Bar en møteplass for byens øverste samfunnstopper og kjente finske kunstnere og forfattere. I dag er klientellet mer mangfoldig, men uttrykket og historikken har man klart å bevare.


– Det er fortsatt på en måte hele Helsinkis stue. Alle i byen kjenner til Kämp Bar. Det er en klassisk amerikansk bar med mye historie. Faktisk er det en veldig spesiell hotellbar, for brorparten av våre gjester er lokale, forklarer manageren.


– Vi er kjent i hele byen for god service og utsøkte drinker - både med og uten alkohol. Vi etterstreber alltid å levere utsøkt service. Her er alle velkomne, legger Joona til.

Champagne og vin til alle

Foruten klassiske cocktails, har Kämp Bar et stort utvalg av vin og champagne. Faktisk har de rundt 100 forskjellig typer av sistnevnte.


– Her har vi vin og champagne i alle prisklasser, og vinmenyen er på rundt 60-70 sider. Jeg vil våge å påstå at vi har en av byens beste og mest omfattende vinlister. Det skal godt gjøres å ikke finne noe du liker hos oss, sier Joona stolt.


Bar manager legger til at de lytter mye til gjestene når de plukker vin som skal på lista. Samtidig har hotellet en sommelier som bidrar med sin kunnskap.


– Vi jobber også tett med hotellets restaurant, Brasserie Kämp, når vi skal plukke ut det beste for våre gjester.


I tillegg har baren et stort utvalg av gin, og da spesielt finsk gin.


– Gin og tonic med lokal gin er veldig populært. Vi har rundt 20 typer gin, både kjente og mer ukjente.


Bo på Hotel Kämp.

  • Nydelig uteplass

    Kämp Bar ligger i hjertet av Helsinki sentrum med en nydelig uteservering.

  • Her kan man sitte og nyte en klassisk cocktail i sola og bedrive «people watching» utover Esplanadparken.

  • – Vi har rundt 180 plasser når vi har uteserveringen åpen. Den er veldig populær. Om sommeren er den full nesten hele dagen.

  • – Det er jo den perfekte plassen å bare nyte været, smiler han.

Red drink at Kämp Bar in Helsinki.Friends enjoying colorful drinks at Kämp Bar in Helsinki.Unique and fun cocktail at Kämp Bar in Helsinki.

Kämp Bar

Helsinki

Nyeste innlegg