Fengsel...celle? Ja, du leste riktig. Det nye hotellet som vi utvider porteføljen vår med, er et gammelt velkjent fengsel på Skatudden i Helsinki sentrum. Her sover du på et rom som for drøyt 20 år siden var en fengselscelle. Hotellet, som frem til i dag het Hotel Katajanokka, er nå forvandlet til Clarion Collection® Hotel Katajanokka og vil, akkurat som våre andre Clarion Collection® Hotel, tilby sine gjester frokost, fika, kveldsmat og en varm velkomst.

Hotel Katajanokka

Gammelt velkjent fengsel ble unikt hotell


Så sent som i 2002 ble den siste fangen løslatt – og fem år senere, etter omfattende oppussing, ble de aller første hotellgjestene ønsket velkommen inn i lobbyen. Hotellet har siden vært drevet av Primehotels, frem til nå når Strawberry har fått æren av å overta stafettpinnen for å fortsette å utvikle virksomheten og gjesteopplevelsen ute på Skatudden.


– Vi elsker steder med en unik historie som er fylt med historier og hendelser. Hotel Katajanokka er et slikt sted, og jeg er ekstremt glad for at vi nå kan fortsette å utvikle stedet og hotellet for å fortsette å skape historie og minner. Hotellet vil også være et fint tillegg til vår hotellportefølje i Helsinki, perfekt plassert ved sjøen og ferge- og båttrafikken samtidig som det er i gangavstand til mye av det beste Helsinki har å tilby. Dette er en veldig god dag som jeg vet vil glede hotellgjestene våre, sa Petter Stordalen, eier av Strawberry, da avtalen var i boks.


Hotel Katajanokka - hotel corridorHer kan du gå rundt i de samme korridorene som de tidligere fangene..bare i litt finere og renoverte omgivelser.


Første gang du går inn i et fengsel og føler deg fri


… forhåpentligvis er dette første gang du går inn i et fengsel, noensinne. Men når du går inn i bygningen, kan vi garantere at du vil bli overrasket over at dette koselige stedet har huset tyver og kjeltringer tidligere. Samtidig ser du tydelige – og om vi kan si det selv – heftige spor etter den forrige virksomheten. Vil du ta en liten historisk tur tilbake til fengselstiden, kan du blant annet titte nærmere på de ikoniske korridorene. Når du går her, flimrer alle slags fengselsfilmer forbi i minnet.


Hotel Katajanokka - restaurantI Restaurant Linnankellari kan du nyte god mat og drikke.


Kaffe, kveldsmat og frokost er inkludert i prisen


Hotel Katajanokka har blitt en del av hotellkjeden Clarion Collection® Hotel og har dermed blitt deres første hotell i Finland. Kjeden er veldig populær blant mange stamgjester. Clarion Collection® Hotel har også vunnet årets beste hotellkjede i Sverige og Norge flere år på rad. Om det er fika og kveldsmaten som er inkludert for alle hotellgjester, eller om det er deres personlige service, den koselige og hjemmekoselige følelsen eller deres historiske bygninger som gjør dem så populære, vet vi ikke. Men vi tipper det er hele pakken!


Elementene som kjennetegner Clarion Collection® Hotel-kjeden, som fika og kveldsmat, vil gradvis implementeres i det nye hotellet i nær fremtid.


Hotel Katajanokka - hotel roomLen deg tilbake i et Superior-tomannsrom.


Alle ansatte ved Hotel Katajanokka vil fortsette sin ansettelse i Strawberry og gjestenes reservasjoner vil bli overtatt i sin helhet av Strawberry.


Hotellfakta:


Hotelloperatør: Strawberry
Hotellkjede: Clarion Collection® Hotel
Lojalitetsprogram: Strawberry
Antall hotellrom: 106
Restaurant hvor frokost, fika og kveldsmat er inkludert for hotellets overnattingsgjester.
Møter: 5 møterom for selskaper fra 2 til 24 personer og et stort selskapslokale for inntil 130 personer.
Gym
Badstue
Eiendomseier: Terrieri Kiinteistöt Lp, et alternativt investeringsfond forvaltet av S-Bank Fund Management Ltd.