Medlemskap

Spa

Årets store reisetrend – Egenpleie og healing holidays

Lyst til å pleie deg selv, ta et bad under stjernene eller en drink med vennene? Her er tre unike spa i Stockholm.

 • – Det er en heftig kontrast å gå inn i en liten boble av total avspenning, midt i det hektiske bylivet. Hele verden stresser der ute, mens du befinner deg i en kokong av ro, sier den svenske reiseeksperten Annika Myhre. Og legger til:

 • – Og akkurat når du selv vil, så venter pulserende restauranter, kafeer, aktiviteter og kulturopplevelser der ute.

 • Spa + storby = sant

  Annika (43) er bosatt like utenfor Stockholm, jobber som reiseskribent og står bak podkasten Att resa-podden. Hun vet alt om de aller beste tipsene, både innenlands og utenlands, og hva som gjelder nå.

 • Noe av det som blir stadig viktigere for oss, er såkalt «healing holidays». Eller rett og slett egenpleie.

 • For mens vi tidligere reiste mest for moro skyld, søker vi nå personlig forbedring – både gjennom å oppsøke sunn og bærekraftig mat, ha tilgang til treningsrom og også egenpleie.

 • Og hva er vel bedre enn å ha alt i ett? Spahotell midt i en utrolig kul storby?

De enkleste spatriksene

– For mange er hverdagen hektisk, og da er det ikke rom for å legge tid og penger i egenpleie i hverdagen. Det er tungt fokus på familie, jobb, utdanning og andre aktiviteter som spiser opp alle døgnets timer, mener Annika.


– Når det nærmer seg ferie og fritid, så er det mange som drømmer om å få tid til seg selv. Dette er et behov jeg også tror vokste seg sterkere under pandemien.


Reiseeksperten påpeker at spa og wellness ikke nødvendigvis trenger å være så komplisert:


– Du trenger ikke booke det dyreste og mest luksuriøse spahotellet for å få en herlig opplevelse for kropp og sjel. Min datter og jeg har gjort det til en årlig tradisjon at vi sjekker inn på et av Stockholms hoteller, og så har vi med oss hår- og ansiktsmasker. På kvelden slapper vi av i hotellsengen og prater, vi spiser godteri og ser film i morgenkåpe. Om morgenen står vi opp til en deilig hotellfrokost. Og etter det ligger det en hel by der ute og bare venter på oss, forteller Annika.

 • Verdens vakreste hovedstad

  Annika må legge til helt til slutt at hun er svært partisk når det gjelder egen by. Stockholm er og blir verdens vakreste hovedstad, mener hun:

 • – Det er nærhet til vann overalt, bruer, fine parker, kirketårn som synes fra Söders høyder og Gamla Stan som er selve prikken over i-en.

 • – Jeg forelsket meg i byen allerede som liten, og selv om jeg har bodd i stockholmsområdet i over 20 år, så blir jeg aldri lei av byens utsikt og dens tilbud.

 • – Stockholm er en by for alle.

Tre spa du vil elske, ifølge Strawberry:

1. Selma City Spa


Det er lite som slår et kveldsbesøk på Selma City Spas takterrasse, med glitrende lys og utsikt over hovedstaden. I tillegg til utendørsbassenget kan du booke ulike spabehandlinger, som massasje, ansiktsbehandling, floating eller manikyr.


Spaet er unikt på flere måter - på formiddagen er det nemlig mulig å ta med barnet på behandling, eller i bassenget. Utover dagen forvandles stedet til en pool club hvor du kan henge med vennegjengen for lunsj eller møte kollegaer for en drink etter jobb. Eller du kan avtale en romantisk date?


Her får du en miks av ro, kule eventer med musikk, og en følelse av å være med på noe magisk, langt hjemmefra.


Selma City Spa er tilknyttet Clarion Hotel® Sign.


2. Yasuragi


Drøye 20 minutter utenfor Stockholm sentrum ligger en oase av et spa, nemlig Yasuragi. På japansk betyr ordet indre ro og harmoni, og det får du virkelig her. Vil du helt bort fra storbylivets lyder, så er dette hotellet å dra til.


Når du ankommer, får du utdelt en yukata, altså en badekåpe. Deretter sjekker du inn på et japanskinspirert rom, og pulsen begynner garantert å synke gradvis allerede her. Så er du klar til å starte din japanske rensing. På spaet er det varme kilder, damp- og tørrbadstue og lounger hvor du kan hvile.


Etter spaopplevelsen kan du gå tur i hagen, som strekker seg helt ned til vannet. Eller du kan melde deg på en yogaøkt. Hotellet har flere restauranter, inspirert av det japanske kjøkken.


Hit drar du med kjæresten, alene, eller med venner.


3. Elements Spa


Denne spamuligheten ligger sentralt på Södermalm. Og vil du få med deg både storbylivet og samtidig være uthvilt, så drar du hit. Her føler du nemlig at du er midt i naturen, selv om du er et steinkast unna shopping og barer.
Elements spa er et moderne spa med stort utvalg av behandlinger for kropp og ansikt. Det beste er likevel at det er basseng både innendørs og utendørs.


Er du glad i yoga, er dette det ultimate målet for en langweekend. På Elements spa kan du booke private yogatimer, lunsjyoga eller kveldsyoga.
Elements spa sjekker du inn på via Clarion Hotel® Stockholm.


Her kan du søke etter sentrale hoteller i Stockholm.

Pool at rooftop of Clarion Hotel Sign, Selma City Spa.Girls in a tent at the rooftop of Clarion Hotel Sign, Selma City Spa.Girls cheers in the rooftop pool at Selma City Spa at Clarion Hotel Sign.

Nyeste innlegg