Er du en av dem som alltid går til kamp mot naturlovene når du prøver å lukke kofferten? Her er listen over ting du slett ikke trenger å pakke ned – men som du ganske sikkert kommer til å vurdere likevel om du ikke leser dette.

Om du reiser på jobb eller skal ha en etterlengtet helg med alt annet enn hverdag – er planen ofte den samme hver gang: Pakk lett. Men hvordan går det med gjennomføringen? Husk at en vellykket frihelg eller jobbtur handler vel så mye om hva du lar bli hjemme, som hva du drasser med deg.


Her er lista over tingene som altfor ofte får en plass i kofferten. Men som faktisk ikke fortjener det:


Sportsutstyr


Blir det til at du ruller ut treningsmatta i timen mellom konferansen og jobbmiddagen? Og strikkene du har tenkt å trene bicepsene med, kommer de til å bli brukt?


De aller fleste hoteller har egne treningsrom, så ingen grunn til å drasse på ekstra. Sjekk også bademulighetene der du skal. Badetøy tar liten plass, tørker fort og håndkle låner du selvfølgelig på hotellet.


Gadgets


Det er godt tenkt, men du trenger ikke både laptop, nettbrett og smarttelefon. Velg bort minst én av disse. Apper derimot kan du godt prioritere. Har du først med deg mobilen, er den et supert verktøy for å finne den fineste restauranten, byens attraksjoner eller rett og slett spill du kan fordrive tiden med.


Er du hekta på Pokemon Go kan det hende du trenger en powerpack med ekstra strøm. Bedre kamera enn du har på telefonen trenger du bare om du er kunstfotograf. På ordentlig.


For mange ulike klær


Du er stilig, men du har ikke bruk for tre bukser. Ta den mørke jeansen som går til alt. Det du tar med av topper og skjorter bør alle gå godt sammen. Derfor holder vi fargene duse og uttrykket rent. Og skulle ulykken være ute, kan du alltids få renset skjorta på hotellet.


Husk også at verken mimekunstneren i Dubrovnik eller bartenderen på konferansehotellet bryr seg om at du bare har med deg én jakke på turen.


Visste du forresten at det lureste er å rulle klærne? Da blir de mindre krøllete og du får plass til vel så mye.


banner


Mer enn én bok


Kommer du virkelig til å ta opp den store tunge boka du aldri har rukket å begynne på? Om du virkelig kan kalle deg lesehest, er en Kindle å foretrekke. Aviser trenger du heller ikke å hamstre. Digitale utgaver er mye mer miljøvennlige og tar heller ikke noe ekstra plass. Og reiseguiden? Anbefales kun hvis du reiser alene til et sted uten folk, skilt og internett.


Fullversjonen av toalettmappa


Toalettmappen blir fort en overfylt scrapbook av gratis-sjampo og såper fra tidligere hotellopphold. Pakk den om og stripp den ned før sikkerhetsvaktene på flyplassen gjør det for deg. Innholdet i medisinskapet kan også få bli hjemme. Et plaster og noen smertestillende er som regel alt du trenger.


Uferdige prosjekter


Et viktig punkt til slutt. Ikke plag samvittigheten din med ugjort arbeid. Bunken med uferdig regnskap kommer kanskje ikke lengre enn til det lille kaffebordet på hotellrommet. Nyt heller oppholdet.  Med færre saker og ting å styre med, er sannsynligheten stor for at du føler deg lettere til sinns også.


For sikkerhets skyld putter du en miniparaply i din elegant pakkede koffert, og så nyter du friheten som ligger i å ikke å planlegge hvert minutt av den kjærkomne fritiden din.


God tur!