Göteborg avholder hvert år massevis av store og små arrangementer og events som er vel verd å besøke for alle interesserte. Vi skal gå gjennom noen av de største arrangementene i Göteborg 2019.

Surroundings at Way Out West festival. Photo: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co
Way Out West festival at Slottsskogen, Gothenburg. Photo: Peter Kvarnstöm/Göteborg&co

Kultur

Göteborg Film Festival, 24. januar–3. februar 2020

Årets filmfestival er allerede arrangert, men skriv opp datoen for neste år!

Göteborg Film Festival(eng) er Nordens største filmfestival, og viser hvert år hundretalls filmer fra hele verden. Den årlige festivalen byr også på forelesninger, konserter, workshops og andre aktiviteter. Medlemskap hos Göteborg Film Festival gir også anledning til å kjøpe billetter før alle andre, pluss adgang til forhåndsvisninger og morsomme events. Merk at du trenger både en filmbillett og et festivalpass – alternativt et medlemskort – for å kunne se filmer på festivalen.

Göteborg Film Festival - DrakenGöteborg Film Festival-event på Draken kino – vegg i vegg med nye Clarion Hotel® Draken, som står ferdig år 2022. Foto: Göteborg Film Festival

Vitenskapsfestivalen, 1.–12. april

Hvert år avholdes den Internasjonale Vitenskapsfestivalen i Göteborg(eng). Festivalprogrammet består av flere aktiviteter rundt om i de sentrale delene av byen. For å ha enkel tilgang til samtlige steder, book overnatting i sentrale Göteborg gjennom oss. Festivalen, som har vært arrangert hvert år siden 1997, er svært populær hos både barn, ungdommer og voksne – for ikke å snakke om blant lærere og elever.

Vetenskapsfestivalen, Göteborg. Foto: Niklas BernstoneVitenskapsfestivalen. Foto: Niklas Bernstone

Andre populære kulturarrangementer:

 • Lisebergs trädgårdsdagar, 9.–12. mai, Liseberg
 • West Pride, 12.–16. juni
 • Göteborg Culture Festival, 6.–11. august
 • Rymdveckan, 14.–22. september
 • Bokmässan, 26.–29. september, Svensk messe
 • Halloween på Liseberg, fra oktober til november, Liseberg
 • Julstaden Göteborg, fra november til januar, hele byen og ikke minst Liseberg
 • Öl- och Whiskymässa, 12.–13. april, Svensk messe

Musikk

P3 Gull

Årets galla har allerede gått av stabelen, men husk festivalen til neste år! P3 Gull er en årviss galla der radiokanalen P3 deler ut flotte utmerkelser og priser til svenske artister og musikkgrupper. Siden 2004 har det underholdende eventet vært arrangert i Partille, rett utenfor sentrale Göteborg. Du kan kjøpe billetter på deres hjemmeside og book overnatting sentralt i Göteborg gjennom oss.

Summerburst, 7.–8. juni, Ullevi

Den åttende gangen gjelder! Summerburst(eng) inntar Ullevi i begynnelsen av juni. Dans til musikk fra artister som Alesso, Tiësto, Will Sparks og mange fler. Festivalen er fokusert på EDM, Electronic Dance Music, og byr på opptredener fra verdensartister og DJ-er fra alle mulige land.

Summerburst, Göteborg. Foto: Jorma Valkonen/Göteborg&coSummerburst på Ullevi, Göteborg. Foto: Jorma Valkonen/Göteborg&Co

Metallica, 9. juli, Ullevi

Selvsagt må du være der når et av verdens største band kommer på besøk. Et tips er å booke overnatting i Göteborg tidlig, spesielt hvis du ønsker å bo sentralt og nær arenaen.

Way Out West, 8.–10. august, Slottsskogen

I tre fantastiske dager til ende byr Göteborg på dans og musikk i Slottsskogen. Tusentalls besøkende kommer til vestkysten for å høre på sine favorittband, danse til noen av de største stjernene i verden og ta del i den magiske stemningen som festivalen alltid skaper. I år spiller blant annet stjernene Cardi B, James Blake og den svenske favoritten Seinabo Sey. Dette er en festival som kan by på mer enn bare fest og musikk. Way Out West(eng) byr også på filmpremierer og interessante forelesninger. Vil du fortsette festen inn i de små timene? Når festivalområdet stenger begynner Stay Out West, et klubbprogram der ulike artister opptrer på de ulike klubbene i Göteborgs klubbscene. Stay Out West inngår i festivalpasset for Way Out West.

Foodtrucks på Way Out West, Peter Kvarnstöm/Göteborg&coFoodtrucks på Way Out West. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg&Co

Psst ... få også med deg European Choir Games(eng) som arrangeres den 3.–10. august på Partille Arena.

Sport

Göteborgsvarvet, 18. mai

Verdens største halvmaraton, i forhold til antall deltakere, starter i Slottsskogen. Siden starten i 1980, der 1800 deltok, har løpefesten vokst enormt. Hvis du lurer på hva som skjer i Göteborg i midten av mai, finnes det bare ett svar. Göteborgsvarvet starter i Slottsskogen, fortsetter til Älvsborgsbron, Lindholmen, Gustav Adolfs torg og Götaplatsen før traseen vender tilbake til Slottsskogen igjen. Meld deg på hos Göteborgsvarvet og book overnatting i Göteborg tidlig – etter 2012 har det vært mer enn 60 000 påmeldte løpere i hvert eneste år.

people-göteborgsvarvet-goteborgco-niklas-bernstoneDeltakere i Göteborgsvarvet. Foto: Niklas Bernstone/Göteborg&Co

Gothia Cup, 15.–21. juli

Gothia Cup(eng) er verdens største fotballturnering for ungdommer. Hvert år samles flere tusentalls ungdommer for å spille mot hverandre. Åpningsseremonien holdes i Nya Ullevi, og de avsluttende finalene spilles i Heden, Gamla Ullevi og SKF-arena. En fotballfest som settes pris på av både store og små.

Vinnarna av Gothia Cup firarVinnere av Gothia Cup. Foto: Gothia Cup

Andre idrettsarrangementer i Göteborg

 • Scandinavian Invitation (tidligere Nordea Masters), 22.–25. august, Hills Golf & Sports Club
 • Gothenburg Horse Show med Eurohorse, 3.–7. april, Scandinavium
 • Partille Cup, 1.–7. juli, Heden og andre idrettsbaner i Göteborg

Flere morsomme ting i Göteborg: