Medlemskap

24 timer i Stockholm: – Dette er byens beste utsikt

Hva gjør du hvis du bare har ett døgn i Stockholm? Strawberry fulgte en jentegjeng, og fikk oppleve en av byens kuleste takterrasser, iskalde drinker og ekte svensk fika.

 • – Her får du den beste utsikten og den perfekte avslutningen på kvelden.

 • – Det er god drikke, magisk stemning og et sted der minglingen kommer av seg selv, sier Nikita Borglund (31) om TAK Stockholm.

 • Men før jentegjengen kunne samle seg til middag og uteliv, så har de vært gjennom en hel dag i Stockholm full av aktiviteter.

 • Vi skrur tiden noen timer tilbake.

Shopping i Stockholm

Stockholm er velkjent for god shopping for alle, uansett hvor du befinner deg i storbyen. Du finner alt fra second hand- til vintagebutikker. Men de aller mest kjente områdene hvis du er shoppingsugen, er likevel gatetrioen Drottninggatan, Hamngatan og Biblioteksgatan.


Strawberry møter Ellen Larsson (26), Synne Krogstad (30), Johanna Johansson Ask (32) og Nikita Borglund (31) i sistnevnte gate.


– Biblioteksgatan er veldig bra for shopping, her ligger & Other Stories for eksempel, sier Johanna.


I området rundt Biblioteksgatan, mellom Stureplan og Norrmalstorg, finner du verdenskjente merker og motebutikker. Her ligger blant annet Acne, Whyred, Chanel, Cos, Hope, Zara, og det svenske parfymehuset Byredo. Det er ikke rart at jentegjengen bruker hele formiddagen på shopping i dette området.

Fika i Stockholm

Alle som er i Sverige, må selvsagt følge den lange og herlige tradisjonen med fika, som helt konkret vil si en pause med kaffe og kake, men for svenskene betyr det så mye mer:


– Fika utgjør også en kravløs og uformell måte å være sammen på. Man sitter ned, er sosial, prater sammen – og denne stunden er minst like synonymt med fika som det å drikke selve kaffen, har Emma Nilsson, Food & Beverage Manager ved Clarion Collection ® Hotel Tapto i Stockholm, uttalt til Strawberry.


Jentegjengen har hørt mye bra om Stora Bageriet, som ligger drøye fem minutter unna Biblioteksgatan. Bakeriet ligger sentralt til på Østermalm og har et industrielt preg, mange sitteplasser, fin uteservering og gir en autentisk fika-stemning. Her får du tak i smörrebröd, sandwicher, supper, og et stort utvalg av økologiske bakevarer.


– Her var det veldig koselig, det lukter helt ekstremt godt, sier Nikita og legger til:


– Jeg får lyst til å kjøpe mange ting.


Synne kan røpe at hun kjenner til stedet, og sier:


– De har verdens beste kanel- og kardemommeboller her!


Så hva går man for da? Selvsagt bollene, og hele fika-pakka; bord for fire, bakst, kaffe og gode samtaler.

 • Drinker på ICEBAR

  For å få opp tempoet etter fika, og for å gjøre noe helt nytt, tar gjengen en 10 minutters taxitur videre til ICEBAR Stockholm på Hotel C Stockholm. De har hørt snakk om stedet og vært nysgjerrig på konseptet.

 • Jentegjengen får utdelt hver sin termo-cape og et par varme hansker. Inne viser gradestokken minus fem ... Kappene er selvsagt til for at gjestene skal holde varmen, men også for å beskytte isen mot kroppsvarme.

 • Gjengen blir sluset inn som en egen gruppe, det er nemlig stappfullt på ICEBAR – som er svært populær blant amerikanske turister. De ønsker å oppleve Sveriges ekte polarmagi, til tross for at de besøker en storby om våren.

 • Et besøk på ICEBAR inkluderer en drink, rundtur i kunstutstillingen som i 2023 heter «Fata Morgana», og 45 minutter i total besøkstid.

 • Hele stedet er laget av is, som vil si alt fra sofaer og sittegrupper til baren. De fire vennene får hver sin fargerike og fruktige drink, selvsagt i glass laget av is.

 • – Dette er et bucket list-sted man bare må teste ut, sier Nikita om den iskalde barturen.

Spa i sentrum

Check på shopping, fika, en helt ny opplevelse, og da gjenstår det to aktiviteter på ønskelista: Deilig spa og en like deilig middag.


Stockholm er kjent for spa, både midt i sentrum og like utenfor. Det er ikke veldig lenge til middagsreservasjonen vår, og vi velger derfor Selma City Spa, som ligger bare fire minutter unna ICEBAR. Spaet er altså svært sentralt, men aller mest kjent for sin takterrasse, med glitrende lys og utsikt over hovedstaden. På dagtid er det rolig, og greit med barn, og utover dagen forvandles stedet til en pool club hvor du kan henge med vennegjengen for lunsj eller møte kollegaer for en drink etter jobb.


Ellen, Synne, Johanna og Nikita bestiller bobler og bader. Selma City Spa er tilknyttet Clarion Hotel ® Sign. Her kan du booke.

Restaurant og bar i Stockholm

– Her får du den aller beste utsikten over Stockholm, insisterer Nikita.


Tiden har kommet for å bruke noen timer på å runde av døgnet i Stockholm. Og det gjøres på trendy TAK Stockholm, som ligger i fjortende etasje med utsikt i alle retninger. Dette er et selfiested uten like, og her finner du flere restauranter, barer, samt det femstjerners hotellet At Six.


– Pluss for at restauranten er sentral, sier Ellen:


– I tillegg til at det er sosialt og lett å dele mat her, sier Synne. Valget har falt på Izakaya, hvor det urnordiske møter japansk matkultur. Stedet er dusjet i japansk kultur og estetikk. Hovmesteren får lov til å bestemme menyen, og inn kommer det både sushi, gua-bao, tartar, sake og japansk surøl. Bordene er utformet slik at det er perfekt for en vennegjeng, som er på jakt etter ordentlig kvalitetsmat.


Det har gått i ett siden tidlig morgen, men oppsummert er de fem aktivitetene absolutt anbefalt hvis du skal runde Stockholm i løpet av kort tid. Og dommen på døgnets siste timer?


– Matscenen er alltid gjennomført og autentisk her, Izakaya kunne jo like gjerne vært i Japan, sier Synne.


– Dette er den perfekte avslutningen på kvelden! sier Nikita.

Nyeste innlegg