Advent kommer ofte like brått på som julekvelden på kjerringa, men vi håper at du likevel får tid til å glede deg over ukene vi har i vente. Her har vi funnet frem til 11 stemningsfulle julemarkeder i Norge.

A Ferris wheel at Vinterland in Oslo
Jul i Vinterland i Oslo sentrum.

Østlandet


1. Jul på Bærums Verk


En av landets hyggeligste julegater åpner lørdag 26. november. På Bærums Verk like utenfor Oslo blir da julegrana tent, mens julenissen, musikkorps og sangkor fyller gaten med hygge. Her venter blant annet hest og kjerre, hundetrekk, skuespill og julegrøt. De bittesmå husene med hjemmelagde godsaker og gaveartikler gir ordentlig julestemning for både store og små. Markedsbodene er åpne i helgene helt frem til 23. desember.


Når: 26. november - 23. desember 2022

Hvor: Bærums Verk, Bærum


Les mer om Jul på Bærums Verk.


2. Jul på Norsk Folkemuseum


Julemarkedet er bare en del av opplevelsen som venter deg på Norsk Folkemuseum i førjulstiden. Dette store, vakre museet har over 100 markedsboder, og i tillegg kan barna lage egne julegaver i Julenissens verksted. Smak hardangerlefse som stekes på jerntakke mens du ser på, og bli med på en historisk reise gjennom tidene til ulike steder i Norge! En rekke stuer, tun og leiligheter er her pyntet og gjort juleklare, akkurat slik det var på tiden de forestiller.


Når: 3.-4. desember og 10.-11. desember 2022

Hvor: Bygdøy, Oslo


Se alt du har i vente på Norsk Folkemuseum.


Jul på Norsk FolkemuseumOpplev julaften i gamle dager, og se hvordan juleribbe ble lagd på 1920-tallet. Foto: Haakon Harris / Norsk Folkemuseum


3. Jul i Vinterland


Midt i Oslos bykjerne forvandles Spikersuppa om til et herlig juleeventyr i førjulstiden. Her kan du kjøpe lokalprodusert mat og håndlagde julegaver fra bodene. Kanskje har du lyst på en luftetur i pariserhjulet med utsikt over byen? Skøytebane med skøyteutleie, juleverksted og pepperkakeverksted finnes også!


Når: 12. november 2022 - 1. januari 2023

Hvor: Spikersuppa ved Karl Johan, Oslo


Les mer om Jul i Vinterland.


4. Maihaugens julemarked


Hvert år den første helgen i advent arrangeres det julemarked på tradisjonsrike Maihaugen. Med flere salgsboder fulle av husflids- og håndverksprodukter kan du her finne både søte, smarte og personlige julegaver. I tillegg til mange aktiviteter for både barn og voksne er de mange husene gjort om til jul i gamle dager. Se julepyntede hus helt fra middelalderen og frem til 50-tallet!


Når: 26.-27. november 2022

Hvor: Maihaugen, Lillehammer


Les alt om Maihaugens julemarked.


5. Julemarked på Fredriksten Festning


I regi av Halden Turist blir det julemarked også på den historiske festningen i Halden. Hvorfor ikke kombinere et besøk til festningen med varmende gløgg, smultringer og stemningsfull julehandel?


Når: 19.-20. november 2022

Hvor: Fredriksten festning, Halden


Les mer om julemarkedet.


Fredriksten festningFoto: Visit Halden


6. Julemarked på Geilo


Julemarkedene holdes ikke bare i byen. Du finner de også til fjells! På Geilo er det et lite men hyggelig julemarked i sentrum med lokalprodusert mat, håndlagde gaveartikler og varmende bålpanne.


Når: 18.-20. november 2022

Hvor: Vesleslåttvegen, Geilo


Les mer om julemarkedet på Geilo.


Vestlandet


7. Bergen Julemarked


I Byen mellom de syv fjell vil Bergen Julemarked finne sted hver eneste dag i nesten hele desember. Ta turen til Festplassen, få noe varmt i koppen og vandre blant juleglade mennesker og utallige boder. Her finnes alt fra klær og design til juledekorasjoner, mat og drikke. Om du er i Bergen mellom 13. november og 31. desember må du også huske å oppleve verdens største pepperkakeby!


Når: 25. november – 22. desember 2022

Hvor: Festplassen, Bergen


Les mer om Bergen Julemarked.


Bergen JulemarkedBlir du en av de besøkende? Foto: Bergen Julemarked


8. Julebyen Stavanger


I Stavanger arrangeres det flere koselige julemarkeder - i Byparken og i Gamle Stavanger. Det blir noe for alle aldre!


Når: 27. november - 19. desember 2022

Hvor: Stavanger sentrum


Se mer om julemarkeden i Byparken her og om julemarkeden i Gamle Stavanger her.


9. Bypatriotens julemarked i Ålesund


Innendørs i Korsatunellen midt i Ålesund sentrum venter Sunnmørsregionens største julemarked. Tredje helgen i advent fylles området med håndverk, lokalmat og underholdning for for både store og små.


Når: 10.–11. desember 2022

Hvor: Korsatunellen, Ålesund sentrum


Følg med her for mer informasjon.


Trøndelag


10. Julemarkedet i Trondheim


I Trondheim sentrum varer julemarkedet i flere dager. I tillegg til alt fra keramikk, strikkeprodukter og smykker får du her kjøpt både årets juletre og deilige, spiselige produkter fra Bondens marked.


Når: 1.–18. desember 2022

Hvor: Torvet, Trondheim


Les alt om julemarkedet i Trondheim.


11. Julemarked på Røros


I desember blir handlegatene i Røros sentrum fylt med et livlig, utendørs julemarked. Markedsbodene fylles med julemat, gløgg og gaver. Julenisser, sang, musikk og stemningsfulle turer med hest og slede venter også!


Når: 1.–4. desember 2022

Hvor: Bergmannsgata og Sangerhuset, Røros


Les om julemarkedet på Røros.


Vil du kombinere gaveinnkjøp og førjulshygge med hotellopphold?


Her finner du alle våre hotell i Norge.