Er du også fanget i den svenske midtsommertradisjonen? Tradisjonell midtsommer med maistang, sild og dans – eller kanskje noe helt annet? Hva om du velger bort det supertradisjonelle og i stedet bruker helgen til å oppdage noe helt nytt? Her er 4 tips for familien, vennene og alle oss andre, perfekte for midtsommer eller andre helger i sommer.

Ikke gå glipp av sommersalget vårt!

Book your summer holiday for a really good price – view all our summer offers here!

Midtsommer. Med en gang ferien starter, dukker den opp, helgen som krever planlegging, triksing og fiksing. Om du bare vil komme deg bort, være med venner eller familien, finnes det mye å velge mellom. Vi har listet opp 4 plasser i Norge, Sverige og nabolandene, der midtsommer feires på både tradisjonelle og nye måter. Det er enda ikke for sent å komme seg bort, her er det beste tipsene. Hvor vil du reise?


1.Folkedrakter og folkefest i Dalarna
Hvor? Sverige, Leksand

Når? 22 – 24 juni


Den mest tradisjonelle midtsommerfesten du kan finne i Sveriges langstrakte land, ligger i Leksand kommune. Rundt innsjøen Siljan feires sommersolen med maistang, sang, folkedans og ståhei. Det feires også inne i Leksand, men ved det nærliggende Gropen, kan man skryte av ett enormt antall personer (20-30 000) som hvert år reiser hit for å delta i midtsommerfesten. Har du ikke fått nok av dagens ståhei – fortvil ikke! Midtsommerfesten pågår en hel uke i strekk i de lokale byene!Glade barn som feirer midtsommer. Foto: Kola Productions/Visit DalarnaTradisjonsrik feiring i Gropen. Foto: Visit Dalarna


2.Festivalfylt helg i fjordbyen OsloBlir det en festivalsommer i år?Hvor? Norge, Oslo

Når? 21 juni – 2 juli


Er du av den litt mer eventyrlystne typen, som gjerne velger bort grønne frosker og blomsterkranser under midtsommer? Norge kan tilby en hel helg, eller uke for den som vil, med mer urban og utradisjonell feiring med musikk, kultur og fest. Ingen SKAM i det, eller?


Under midtsommerhelgen er det tre festivaler i Norges hovedstad, med Oslofjorden som bakgrunnsteppe.


OverOslo


Hva? Musikkfestival

Når? 20 – 23 juni


OverOslo festival, Oslo


OverOslo-festivalen. Foto: Gunnar Kopperud (gunnarkopperud.no)Røyksopp kan du se på OverOslo. Foto: Over Oslo


På en liten høyde 377 meter over havet, med utsikt over Oslo, ligger Grefsenkollen, her holdes musikkfestivalen OverOslo fra onsdag til Lørdag. Artister som Veronica Maggio, Gabrielle, Gurls og Stargate er allerede booket til denne populære musikkfestivalen som har blitt holdt hvert år siden 2011.Oversikt over Oslo en sommerdag. Her venter mye å oppdage! Vi anbefaler en båttur på Oslofjorden.


Piknik i parken


Hva? Musikkfestival

Når? 15 – 17 juni


Den relativt nye festivalen Piknik i Parken har fokus på rolig parkliv og soft atmosfære. Med artister som Susanne Sundfør, Rhye, Jocob Banks og Phoenix pågår festivalen under en 3 dagers tid i parken i nærheten av Vigeland-museet.Oslo Pride


Hva? Pridefestivalen

Når? 22 juni – 1 juli


Oslo Pridefetstival starter allerede under midtsommeraften på fredag. Med 150 events; parader, utstillinger, konserter, filmvisninger, fester og forestillinger – varer denne kjærlighetsfylte festivalen, rundt 10 dager. Her tilbyr vi et kanontilbud på hotell under hele Nordens pridefestivaler!


Hotell i nærheten


3. Stille og rolig ved Stockholms zooStockholm er en utrolig sommerby.Du finner Skansen på Djurgården i Stockholm.Skansen er både zoo og fredfylt park.


Hvor? Sverige, Stockholm

Når? 22 – 24 juni


Under midtsommeren tømmes bykjernene for mennesker, mange reiser ut på landet for å feire midtsommeraften på skjærgårdene og på sommerengene. Dette er en fredfylt tid å utforske storbyen, og spesielt Skandinavias egne Venezia; Stockholm, her du kan vandre gatelangs eller langs kaien med måseskrik og bølgeskvulp i bakgrunnen.


Midtsommeraften feires tradisjonelt på Skansen med maistang og musikere fra klokken 10.00. På midtsommerdagen organiseres flere aktiviteter. På fredfylte Skansen er det mange dyr og attraksjoner, dette stedet er vel verdt å oppleve, perfekt for å vandre rundt. Skansen er åpent hele helgen, og midtsommer avsluttes med et marked søndag 24 juni.


Våre hotell i nærheten av Skansen/Stockholm


4. Feire midtsommer på Fölisön!


Hvor? Finland, Helsingfors

Når? 22 – 24 juniVakkre Helsingfors er perfekt å besøke om sommeren..Midtsommerbål.Den finske skjærgården.


I Finland feires midtsommerhelgen Juhannus av tre grunner, døperen Johannes fødsel, det finske flaggets dag og den populære midtsommeren. Akkurat som i Sverige reiser man maistangen, organiserer folkedans og musikk. Lokalbefolkningen i Helsingborg feirer stort sett i sine sommerhus, mens mange besøker en av de lokale øyene i løpet av dagen og kvelden.


På Fölisön (friluftsmuseeum) feires midtsommer på tradisjonell finlandsk og familievennlig måte med folkemusikk, folkedans og aktiviteter for barn. Man tenner også midtsommerbål (”kokko”). Øya ligger en kort buss- eller båttur unna Helsinki sentrum, noe som gjør den enkel å utforske både byen og landet i løpet av midtsommerhelgen.


Hotell i nærheten


Visste du at alle våre hoteller har ekstra lave priser under midtsommerhelgen? Så la teltet ligge i boden og unn deg en hotellovernatting i stede.

Ikke gå glipp av sommersalget vårt!

Book your summer holiday for a really good price – view all our summer offers here!