Har du lyst til å slappe av til herlige blues toner eller danse swing på i gatene, er det mulig å få til når jazzfestivalene kommer  til byen. De amerikanske jazztonene har banet vei inn til de nordiske hjerter og Copenhagen Jazz Festival trekkes ofte frem som en av de beste i verden. Gå ikke glipp disse jazz-arrangementer rundt om i Norden:

Copenhagen Jazz Festival
Copenhagen Jazz Festival. Foto: Simon Christensen

Oslo JazzfestivalSøndag 12. august – Lørdag 18. august 2018


Oslo Jazzfestival er seks dagers happening med musikk fra inn- og utland. Med 60-70 konserter har festivalen håndplukket internasjonale så vel som lokale jazzmusikere for mer intime arrangementer på små klubber og større scener. Det er akkurat nok til å nyte noen konserter om dagen og samtidig ha tid til å utforske byen. Fordi festivalarrangørene bruker mye tid på å sikre minneverdige opplevelser på hver av konsertene sine, bør du virkelig ikke gå glipp av de annonserte godbitene. Det er riktignok små band, men med all sannsynlighet et musikalsk eventyr.


Tips:


Planlegg! 10 av konsertscenene ligger i gangavstand til hverandre. Planlegg for å finne ut hva som skjer når og hvor. Flere hotell ligger innenfor 3 kilometer radius av alle konsertlokalene. For mer informasjon, sjekk festivalens hjemmeside.


Stockholm Jazz Festival


1280px-Eva_Dahlgren_Stockholm_Jazz_FestivalÅrets jazzfestival i Stockholm avholdes 12. – 21. oktober. Foto: Eva Dahlgren


Fredag 12. oktober – søndag 21. o__ktober 2018


Ok, så holdes ikke denne festivalen i løpet av sommeren, men den er absolutt verdt å drømme om allerede nå. Stockholm Jazz Festival er en av Sveriges eldste og Stockholms største jazzarrangement. Opprinnelig ble den arrangert på øya Skeppsholmen, flyttet videre til Skansen før den endte opp i Stockholm. Festivalen har med andre ord gått gjennom en del forandringer for å bli både større og bedre. Nå finner du jazz på over 20 ulike arenaer over hele byen. Per i dag er flere internasjonale og nordiske artister som The Bad Plus. Ida Nielsen, Judith Hill med flere bekreftet til årets festivale. Tidligere har svenske storheter som Arne Domnérus og Monica Zetterlund, samt internasjonale stjerner som Count Basie, BB King og Stan Getz prydet scenen, så her man forvente seg noe store artistslipp før det hele braker løst i oktober.


Tips:


Hovedscenene ligger ikke mer enn 1 kilometer fra hverandre. Så om du kommer utenbys fra uten leiebil, anbefales du å bo sentralt. Har du imidlertid bil, så kan det være lurt å holde seg utenfor festivalradius.


Copenhagen Jazz Festival


Copenhagenjazzfestival1


Copenhagen Jazzfestival. Foto: Simon Christensen


Hvis du elsker jazz er det slettes ikke dumt å legge neste årets ferie til Danmark under Copenhagen Jazz Festival. Finnes det en bedre måte å oppdage byens beste klubber, caféer, barer, scener, parker og torg på, enn til tonene av dine favorittmusikere? Festivalen har økt i popularitet, og i 2018 ble den avholdt for 40. gang. Headlinere som The Roots, Gregory Porter, Concha Buika, The John Scofield Überjam Band og Christian McBride har tidligere spilt i den danske hovedstaden Med svært mange musikalske godbiter å velge mellom, samt utrolig mange folk, er det viktig å planlegge riktig.


Her er to tips:


1. Last ned den lille praktiske CPHJAZZ appen for å skreddersy din egen festival-timeplan.

2. Sørg for å book hotellrom i god tid. Sliter du med å finne noe i København, anbefaler vi å bo ved flyplassen Kastrup, eller se om du finner noe i Malmø som ligger ca. 30 minutter unna med toget. For mer informasjon se http://www.jazz.dk/nyheder/.