Petter A. Stordalen utøker reiseimperiet sitt og kjøper Vinggruppen. Ikke bare betyr det at alle reiser som er bestilt gjennom Ving blir gjennomført, men også at 2300 medarbeidere kan puste lettet ut.

Petter A. Stordalen er glad for å være en av Ving Groups nye eiere

Petter A. Stordalens Strawberry Group blir, sammen med Altor og TDR Capital, de nye eierne av Vinggruppen. Den spennende nyheten ble sluppet i dag klokka 10.00 på en pressekonferanse i Stockholm."Reisene til de som allerede har booket juleferie og sommerferie er reddet!""I dag er en stor dag for en mann som elsker reiselivsbransjen. Vinggruppen i Norden har skapt en portefølje med sterke nordiske varemerker, og er i dag kronjuvelen blant nordiske reisearrangører. Derfor er jeg utrolig stolt over at vi, sammen med to solide partnere, har landet på en løsning som gjør at vi kan sikre fremtiden til disse selskapene. Og ikke minst, at de 400 000 menneskene som allerede har booket juleferie og sommerferien sin gjennom Ving, Spies, Tjäreborg og Globetrotter nå får reisen sin gjennomført. Denne avtalen betyr først og fremst forutsigbarhet og trygghet for kundene og personalet. Og med et sterkt og langsiktig nordisk eierskap får Vinggruppen nå forutsetningene de trenger for å gjøre det de er best på: nemlig å skape unike opplevelser for gjestene sine og gi dem 'de beste ukene i året'”, sier Petter A. Stordalen – stolt ny eier.


Se deler av pressekonferansen her:


Embedded content: https://www.youtube.com/embed/66H76TiF6oA


2300 arbeidsplasser er trygge


For drøyt en måned siden gikk flyselskapet Thomas Cook konkurs og det har vært en omveltende tid for alle som har vært innblandet – spesielt de 2300 medarbeiderne. De ansatte kan nå puste lettet ut, for kjøpet innebærer at alles jobber er trygge.


"Jeg er utrolig glad for at Stordalen, Altor og TDR blir våre nye eiere. Deres lange erfaring fra bransjen og finansielle styrke gir oss den langsiktige stabiliteten vi trenger, i tillegg til helt nye muligheter for å utvikle tilbudet vårt til kundene. Dette betyr også at arbeidsplassene til de drøyt 2300 personene som jobber i Vinggruppen reddes. Jeg vil rette en stor takk til alle gjestene våre som har vist oss en enorm støtte de siste ukene. Sammen med de nye nordiske eierne skal vi nå fortsette å gi dem de beste ukene i året", sier Magnus Wikner, konsernsjef i Vinggruppen.


Strawberry Group og Altor eier nå 40 % hver av Vinggruppen, og TDR Capital eier de resterende 20 %.
Les mer på Vings hjemmeside her!