strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Rendering, a restaurant at a new hotel.

Breaking News: Ny hotellkjede i Strawberry

For første gang på 30(!!!) år ønsker vi en splitter ny hotellkjede velkommen til familien! Sammen med eiendomsinvestoren Slättö skal det skapes en hotellkjede med fokus på strategiske beliggenheter, bærekraft, tilgjengelighet og kvalitet. Har du allerede problemer med å skille mellom våre ulike hotellkjeder i Strawberry? Gratulerer, nå blir det enda vanskeligere! Men det er selvfølgelig verdt det, for hvem vil vel ikke ha et enda større utvalg av hoteller?

 • Hotellkjeden kommer til å ha målgrupper som bilreisende, idrettslag og personer som midlertidig eller over lengre tid har behov for overnatting. Tanken er at vi skal fylle et gap som i dag finnes i det nordiske hotellmarkedet.

 • De nye hotellene skal ha stort fokus på design, bærekraft, digitalisering, effektivitet og tilby konkurransedyktige priser.

 • I tillegg til bærekraftsfokuset har hotellkjeden også store ambisjoner når det kommer til tilgjengelighet!

 • Den nye hotellkjeden, som kun kommer til å bestå av nybygde eiendommer, kommer i tillegg til de fire kjedene som allerede er en del av Strawberry: Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel.

«Med den nye hotellkjeden prøver vi å utfordre bildet av at stoppene langs veien er noe kjedelig og nødvendig, og ser det heller som en mulighet til å lade opp og nyte».

Petter Stordalen

Det første hotellet går til...*trommevirvel*...Sverige!

..eller mer konkret; Sveriges vestkyst. Det er nemlig i sommerbyen Falkenberg at det første hotellet forventes å stå klart i 2. kvartal 2025, med totalt 151 rom.

– Vi er utrolig spente på åpningen av det første hotellet neste år og mener at vi presenterer noe nytt i et segment som har vært glemt lenge, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry.

I løpet av de neste 10 årene er det planlagt, sammen med Slättö, å legge til minst 20 hotell i den nye hotellkjeden.

Rendering of a new hotel in Falkenberg.

Ambisjonene? Høye, såklart!

For å nå de høye ambisjonene vi har i forbindelse med bærekraft, er målet å bygge mest mulig i tre, bruke fornybar energiproduksjon – som solceller og geotermisk energi, bli mer ressurseffektive gjennom ulike digitale løsninger og ha en sterkt miljøsertifisering.

Slättö er en eiendomsinvestor med fokus på Norden, og som ser på hotellsatsingen som et påfyll til selskapets investeringssegmenter innen bolig, lett industri, logistikk og eiendom.

– Hotell må stadig utvikles for å tiltrekke seg en bred målgruppe. Den nye hotellkjeden skal bygges som en allsidig servicedestinasjon for å møte nye markedstrender og behov, sier Erik Möller, Head of Hotels i Slättö.

Sjefen sjøl, Petter Stordalen, er i ekstase over å kunne tilby våre fremtidige gjester et komfortabelt og hyggelig opphold på de nye hotellene våre, både på hotellrommet og utenfor.

– Ambisjonen er å tilby, i tillegg til seng og frokost, sunn, lett tilgjengelig mat, et førsteklasses treningsstudio og også hurtiglading av biler gjennom gode og innovative samarbeidspartnere. Gjestenes behov skal få styre hva vi fyller hotellene med og hvilke partnere vi kommer til inngå samarbeid med, sier Stordalen.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til våre nye hotell neste år når du er på reisefot, eller på fotballcup eller bare trenger et hjem de neste ukene. Uansett er du velkommen til... piiiiip. Nei, stemmer det, navnet får du ikke vite ennå.

Rendering, a restaurant at a new hotel.

Fakta

 • Hotelloperatør: Strawberry
 • Hotellkjedens navn: Ukjent (ikke engang Petter Stordalen vet)
 • Eiendomseiere: Slättö og Strawberry Fields
 • Arkitekter: Mod Arkitekter
 • Beliggenhet: Utenfor bysentrum og nær eller i direkte tilknytning til, avkjørsler til de store veiene.
 • Fokus på hotellene: Kort & langtidsovernatting, restaurant, drive-through, lounge, co-working, treningsrom og hurtiglading av elbiler.

For mer informasjon kontakt:

 • Daniel Stenbäck, Chief Development Officer Strawberry, +46 70 16 16 806
 • Erik Möller, Head of Hotels Slättö, +46 70 77 33 565

Nyeste innlegg