Medlemskap

Gaming

Nordens første hotellrom for gamere: – Helt fantastisk

Den svenske gameren Copycatish tester de nye gamingrommene på Quality Hotel™ Globe. – Dette er superbra. Her er det tenkt på alt, sier hun.

 • Alexandra Feline (35) fra Nynäshamn, med Twitch-navnet Copycatish, har akkurat logget inn på ett av de fem nybygde gamingrommene på Quality Hotel ™ Globe i Stockholm.

 • Hotellrommene er de første av sitt slag, og de er spesialdesignet for gaming og streaming.

 • – Det er fantastisk! utbryter hun.

 • – Endelig har man fått et marked for dette. Noen vil jo bare slappe av og se TV, men jeg vil også omgås kompisene mine.

 • – Det føles nesten som om man er hjemme, men jeg slipper å ha med masse egne greier. Og her kan jeg ha kontakt med hele mitt community, sier Copycatish.

 • Om gamingrommet

  Copycatish begynte å game aktivt under pandemien, og spiller World of Warcraft, Overwatch og indiespill.

 • Hun er imponert over nytenkingen til Strawberry:

 • For her er det tenkt på alt: Rommet har lystette og lydabsorberende gardiner og lyddempere, det er selvfølgelig høyhastighetsinternett og egen gamingbelysning.

 • Teknologien i rommene er utviklet i samarbeid med Telia og GSIGN står for interiørkonseptene og spillmøblene.

 • Og selvsagt har du en datamaskin, tilgang til en lang rekke populære spill, to skjermer og headset som imøtekommer de skyhøye kravene til gaming.

Derfor har hotellet gaming room

– Når jeg får en idé, så kjører jeg rett i 150 kilometer i timen! Dette er en stor suksess, sier Tina Hedman, hotelldirektør på Quality Hotel™ Globe å til Strawberry. Hun ler og er svært engasjert.


Hun står nemlig bak ideen med å inkludere gamere i dagens hoteller, og de innovative hotellrommene til Strawberry åpnet i november 2022. Tina påpeker at gaming ikke bare er en hobby, men også sport og underholdning. Blant gjestene finner man like gjerne forretningsreisende som unge gamere med familien.


– Vi vet at dette er fremtiden, og at det vokser fort. Her sjekker det inn alt fra godt voksne i alderen 30-50 år som er på jobbreise og ønsker å koble av på kvelden, til familier med barn og ungdom. Gamere ser jo ikke på TV på kvelden, deres avkobling fra alt det andre er gaming, påpeker Tina.


Etter at Quality Hotel™ Globe var først ute, har også Quality Hotel™ Match i Jönköping, Sverige, fulgt opp med fem egne gaming room. I Norge er samme konsept lansert på hotellet Quality Hotel™ Expo i Oslo.

 • En gamers dom over gamingrommet

  – Rommet er superbra! Det funker for streamere også. Med kamera og lampe for eksempel.

 • Det er ikke bare et vanlig hotellrom med data i hjørnet liksom, sier Copycatish:

 • – Gamingpulten er av høy kvalitet og man har en ergonomisk stol. Det er rom der ulike mennesker kan få en bra set-up. I tillegg er rommene gamininspirert med belysning og andre fine detaljer.

 • Hun liker spesielt godt at gamingrommet er laget for alle:

 • – Nå kommer jo gamere i alle aldre og fasonger. Det er ikke lenger en identitet. Gaming er blitt en legitim interesse for alle. Selv er jeg del av en generasjon som vokste opp med spill, sier hun og legger til med et smil:

 • – De siste ti årene har jeg hørt kommentarer av typen: «Hvordan orker du å spille ti timer i strekk». Da svarer jeg ofte «Hvordan orker du å se Grey’s Anatomy ti timer i strekk..?»

5 tips til foreldre, ifølge Copycatish:


 1. Skaff deg kunnskap om gaming og hvilke spill barna dine spiller.


 2. Før var det mye negativitet rundt skjermtid, men nå er det sånn at hvis du nekter barna dine å spille, vil de mest sannsynlig henge på nettbrettet eller på telefonen. Det er mindre sosialt.


 3. Lær barna dine hvordan de skal forholde seg til og takle ekle folk.


 4. Jeg har lært meg engelsk gjennom spill. Spill er et nyttig språkverktøy.


 5. Spill sammen med barna dine og involver deg i den verdenen de er en del av. Barn elsker å kunne lære bort noe til sine foreldre.Her kan du booke gamingrommene på Quality Hotel ™ Globe.

Nyeste innlegg