Begynner du å bli litt småsprø av å være hjemme? Lei av at hylende barn avbryter viktige møter? Det er du ikke alene om. Les intervjuet med Fredrik Englund som sjekket inn på hotell for en dag og fikk gratis kaffe, arbeidsro og et konferanserom helt for seg selv.

Room with a desk. Check-in Office

Det er mange som har hjemmekontor for tiden. Behagelig til å begynne med, men etter noen uker kan det bli en påkjenning. En belastning, prøvelse og alle andre synonymer. Barna lager et spor av rot og samboeren prater for høyt. Oppvaskmaskinen må tømmes og badet må vaskes. Etter hvert begynner til og med kaffen å smake kjipt og det er da konsentrasjonen forsvinner.


Men ta det med ro, det er mulig å få tilbake både konsentrasjon og arbeidsro. Du kan velge å sjekke inn på et hotellkontor. En av dem som har gjort det er Fredrik Englund.


Fredrik Englund Check-in Office at Quality Hotel Winn, HaningeFredrik helt alene i det store konferanserommet på Quality Hotel™ Winn, Haninge. Alle har ikke så flaks at de får et såpass stort rom for seg selv.


Fredrik booket et dagsrom via kampanjen “Kontor fra kun 445 kr per dag” og kjørte til Quality Hotel™ Winn, Haninge sør for Stockholm for å jobbe en dag.


Les intervjuet med Fredrik som var så heldig å få et konferanserom for seg selv


Hva jobber du med, Fredrik?


Jeg jobber som IT-konsulent i Infotrek. Der hjelper jeg bedrifter med å samle, analysere og visualisere informasjonen de har i datasystemene sine. Målet er at bedriftene skal bli mer datadrevne, slik at de skal kunne ta avgjørelser basert på fakta og ikke magefølelse.


Hvorfor valgte du å jobbe fra hotell?


På grunn av koronaviruset ble vi bedt om å jobbe hjemmefra, og etter fire uker begynte jeg å føle meg litt innestengt og moden for et miljøskifte. Bilen min skulle på service i Haninge og det ville ta 5-6 timer. Jeg lurte på hva jeg skulle gjøre i mellomtiden. Å sitte på kafé eller restaurant var ikke så fristende, men da kom jeg på at jeg hadde lest at hotellene deres tilbyr dagskontor og tenkte at det passet perfekt å prøve det nå, i tillegg til at jeg kunne støtte litt nå som ting er som det er.


Hvorfor akkurat Quality Hotel™ Winn i Haninge?


Det var hotellet som lå nærmest, og i tillegg så det veldig hyggelig ut på bildene. Det var enkelt å booke og veldig vennlige mennesker som tok imot bookingen min. Jeg hadde booket et enkeltrom, men fikk et eget konferanserom. Jeg kunne hente kaffe når jeg ville, og på ettermiddagen fikk jeg hjemmebakt “fika”. Det er det vanskelig å slå!


Hva var best med hotellkontor?


Servicen og arbeidsroen. Det var utrolig rolig og deilig. Det var veldig godt å kunne “dra på jobb”, det gjorde meg litt mer effektiv enn jeg er når jeg sitter hjemme.
Er du nybegynner når det kommer til digitale møter? Thomas Thomsen, byråleder og digital ekspert, forteller om feilene du ikke vil gjøre (med mindre du vil ende opp på Youtube).