I juni 2021 åpnes dørene for et nytt Comfort Hotel® i Solna. Prosjektet har hatt et stort miljøfokus, der solceller er en del av arkitekturen på hotellfasaden. Dette gjør bygget energinøytralt. Les mer om hotellet og de miljøvennlige innovasjonene som er installert her.

Rendering Facade Comfort Hotel Solna

I den moderne bydelen, Arenastaden, i Solna åpner Strawberry nå sitt andre hotell, etter Quality Hotel™ Friends. Bygget går også under navnet "House of Strawberry", da dette vil huse Strawberry hovedkvarter i Sverige. Bygget består av 11 etasjer, og Comfort Hotel® Solna får over 330 hotellrom. Utover dette blir det også 88 leiligheter for langtidsboende gjester. Her samles altså hotellgjester, langtidsgjester og kontorgjester i et unikt miljø, som er skapt med tanke på bærekraftig utvikling.


Comfort Solna takTaket er dekket med solcellepaneler.


Bærekraftig og energibesparende med moderne teknologi


Fasaden og taket er kledd i blant annet 2500 kvadratmeter med solceller, som gjør Comfort Hotel® Solna til verdens mest solcellerike hotell. Sammen med geoenergi fra bakken og annen bærekraftig teknologi, vil hotellet bli helt energinøytralt - altså, hotellet skaper all energien det bruker. Faktisk forventes bygget å få et stort energioverskudd over forbruk, og kan dermed drives bærekraftig og effektivt.


Her kan du se hvor mye solenergi hotellet vil skape hver dag.


Slik genererer og sparer hotellet energi: • Når heisen går nedover, genereres det energi som senere brukes for å ta heisen opp igjen.

 • Det er installert solpaneler både på taket og ytterveggene. Totalt utgjør dette 1,5 solpanel per rom.

 • Betongveggene på rommene er ikke bare estetisk pene å se på, men betongen hjelper også med å holde en jevn temperatur.

 • Geoenergien fungerer som et stort batteri i kjelleren, som lagrer varme på sommeren og kulde på vinteren, for så å kunne brukes til å varme eller kjøle ned bygget etter behov.

 • Overskuddsenergi selges til strømleverandør.

 • Takket være alle disse detaljene er energiforbruket 80% lavere på Comfort Hotel® Solna enn i et tradisjonelt hotellbygg.


En sosial møteplass


Comfort Hotel® Solna og House of Strawberry skaper muligheter for hotell- og kontorgjester å møtes, da det finnes mange fellesområder i bygget. Videre vil hotellet ha en restaurant, bar, treningslokale og alle andre fasiliteter som finnes på våre Comfort Hotel®.


Sam Radstake Nissen, hotelldirektør på Comfort Hotel® Solna, forteller hva han tror kommer til å bli hans favorittplass på hotellet når det åpner:


"I hjertet av hotellet: lobbyen, ved entreen og Barception. Det er samlingspunktet for hotellet, leilighetene og hovedkontoret. Jeg elsker følelsen av å kjenne pulsen i hotellet, og å være der gir meg muligheten til å hjelpe til når det trengs".


Rendering Comfort Hotel Solna_16_9 Hotellrom på Comfort Hotel® Solna.


Solnas nye bydel - naturnært med puls


Området, Arenastaden, med nærliggende Friends Arena og Westfield Mall of Scandinavia, har i de siste årene blitt en pulserende bydel med næringsliv, arrangementer, restauranter og shopping. Det ligger også naturnært, med Råstasjøen og dens vakre omgivelser rett i nærheten, noe som skaper balanse mellom det urbane og det naturlige. Comfort Hotel® Solna nås enkelt fra sentrale Stockholm med tog til Solna Stasjon, som ligger bare noen minutters gåtur unna.


Hva er energinøytralitet? • Energinøytralitet - med dette menes det at bygget skal produsere minst like mye energi som det forbruker

 • Solceller - omgjør sollys til strøm

 • Geoenergi - samlenavn på fornybar energi som lagres i jorden, for eksempel grunnvarme

Rendering Facade Comfort Hotel Solna

Om Comfort Hotel® Solna

 • Antall hotellrom: 336
 • Antall konferanserom: 5
 • Restaurant
 • Bar
 • Treningslokale
 • Vaskeri