Pandemien innebar store utfordringer for hele hotellbransjen, men den gjorde også at refleksjon, innovasjon og endring fikk større plass. Gode, og mindre gode, kreative ideer ble født og har blitt en viktig del av Nordic Choice Hotels. På dette sporet velger vi nå, som den første hotellkjeden i verden, å innføre bagasjebegrensninger for gjestene våre - for å redusere klimapåvirkningen vår.

Luggage weighing at check in

Hver eneste puslespillbrikke som kan legges til arbeidet vårt for å redusere klimaavtrykket og miljøpåvirkningen vår utgjør en forskjell. Som en del av vårt bærekraftsprosjekt, WeCare, velger vi nå derfor å innføre bagasjebegrensninger for deg som gjest. Undersøkelser viser at gjester har en tendens til å pakke med seg mer enn nødvendig når de skal bo på hotell, for eksempel ekstra klær og toalettsaker. Med bagasjebegrensinger håper vi at du som gjest skal tenke nøyere over hva du egentlig har behov å ha med deg til hotellet - kanskje er det ikke nødvendig med flere jakker eller det ekstra paret med sko.

I flybransjen har vi sett at de reisende virkelig planlegger pakkingen sin og pakker smartere. Hvem har for eksempel ikke blitt ekspert på å fylle de små plastposene for sikkerhetskontrollen til randen? Smart og gjennomtenkt pakking er helt vanlig når vi reiser med fly, så håpet er derfor at overgangen til bagasjebegrensninger hos oss kommer til å gå relativt smidig.

Slik fungerer det

Så hvordan fungerer dette i praksis? Jo, avhengig av hvilket type rom du booker så inngår det ulik mengde bagasje. På standardrom er det tillatt med én håndbagasje og en mindre koffert som skal kunne få plass under nattbordet. På superiorrom er det tillatt med en stor koffert i tillegg. Lengre ned i artikkelen kan du se en liste med nøyaktig hvor mye bagasje som inngår i den romtypen du booker. Føler du at du trenger mer bagasje enn det som er inkludert i den romtypen du har booket? Ikke noe problem! Du kan enten oppgradere romtype eller kjøpe vårt kofferttilegg for 150 NOK per koffert.

Check in, bagsDenne gjesten måtte kjøpe vårt kofferttillegg, da hun hadde booket et standardrom og ikke fulgt bagasjeregelen.

Våre hotellpriser på hjemmesiden kommer dessuten til å justeres slik at det er tydelig hva som er inkludert, og for familier kommer det for eksempel til å være mulig å kjøpe en familiebagasjepakke til en overkommelig pris. Når det er sagt, kan det likevel være på sin plass å på forhånd advare sønnen eller datteren din om at yndslingskosedyret bør holde seg hjemme og vokte huset (på grunn av plassmangel)..

Hotellene skal i fremtiden utstyres med stativer for å måle størrelsen på bagasjen, lik de som finnes på flyplasser. Bagasjevekter for å måle vekten på koffertene vil også være tilgjengelig ved siden av hotellresepsjonene. Det er også planer om å utvikle hotellrommenes nøkkelkort med alarm, slik at hotellpersonalet enklere skal kunne oppdage eventuell "bagasjejuks". Hvis dette er noe som er aktuelt, kommer det dog til å implementeres noe legre frem i tid.

BagagevågDet er viktig at reglene følges, derfor har resepsjonister vært nødt til å ta et kurs i hvordan man håndterer bagasjekravet.

Mäta bagageIblant kan det være et spørsmål om centimenter, eller til og med millimeter, og da kan vi ta fram det gamle, gode målebåndet.

Bærekraftig og minimalistisk livsstil

Harald Bjugstad-Holm, bærekraftsdirektør i Nordic Choice Hotels, forteller om ideen og prosessen: "Vi ser på oss selv som en rebell i hotellbransjen. Denne ideen er egentlig bare en del av et større bilde der vi som hotellkjede både ønsker å ta vårt miljømessige ansvar i tillegg til at vi vil oppmuntre gjestene våre til å leve bærekraftig - også når de ikke bor hos oss. Vi vet at folk har en tendens til å pakke langt mer enn nødvendig, som eget eksempel kan jeg nevne at jeg må påpeke til kona, hver gang vi reiser, at hun ikke skal pakke med seg hele huset, men bare ta med det vi faktisk trenger. Det er bedre for miljøet og bedre for ryggen min, da jeg slipper å bære mer enn jeg egentlig orker."

Vi vil gå foran med et godt eksempel og bane vei for en mer minimalistisk livsstil. Hvis vi kan overtale våre gjester, eller i det minste noen av dem, til å konsumere mindre, fører dette igjen til mindre avfall. Produksjonen av kofferter og bager med materialer som teksiler, gummi og plast fører til mye utslipp. Vi tror at denne handlingen kommer til å revolusjonere vår bransje, og håper flere hotellkjeder og frittstående hotell våger å følge etter oss. Hvis vi på sikt kan bidra til nedgang i koffertproduksjonen, vil dette bety et meget vellykket bærekraftsprosjekt.

Packing of travel bag_16_9Vi ser frem til mer smart og gjennomtenkt pakking.

Fremtidige idéer

Harald fortsetter: "En bagasjepolicy for hotellbransjen er et steg i helt riktig retning og i linje med vår filosofi. Om vi ser at dette prosjektet blir vellykket, kan det være grubunn for nye ideer. Kanskje skal vi innføre en barnepolicy i fremtiden? Mange plages av barn som oppfører seg vilt og er høylytte, så om hotellene begrenser til ett barn per familie, kan vi redusere rot og mas. En annen idé vi vurderer, er at hunder bare får bjeffe to ganger per besøk - bjeffende hunder er også plagsomt. Det kan for eksempel bli snakk om "bjeffeprøve" i resepsjonen ved innsjekk for å se om hundene klarer dette."


Som du ser, er det endringer på gang. Hvis du i fremtiden skal ut og reise og bo på hotell, trenger du muligens å tenke deg litt nøyere om når du pakker - men vi har i det minste ingen spesielle begrensninger når det kommer til flytende væsker!

Gjør det som er rett - pakk lett!

Dette er inkludert i våre ulike romtyper

  • Moderat rom - Kun én håndbagasje, f.eks. ryggsekk
  • Standard rom - En håndbagasje og en liten koffert
  • Superior rom - Samme som standardrom pluss en større koffert
  • Deluxe rom - Samme som standardrom pluss to større kofferter
  • Suite - Ubegrenset
  • Familierom - Samme som standardrom (familiekoffertpakke kan kjøpes)