For 100 år siden var Amerikalinjen hovedkontoret til den Norske Amerikalinje som fraktet tusenvis av håpefulle nordmenn over Atlanterhavet. Nå gjenoppstår det som et levende boutiquehotell med 122 rom og suiter, cocktailbar, jazzklubb, brasserie og så mye mer - alt designet for den moderne utforsker. Du kan sjekke inn på Amerikalinjen fra mars 2019.

Panoramautsikt over Jernbanetorget, trikk og Amerikalinjen

Amerikalinjen blir et hus for gjester som er interessert i unike opplevelser og hidden gems. De som vil oppleve hva den lokale Osloborger gjør. Her startet reisen for tusenvis av forventningsfulle nordmenn. Utenfor døren til Amerikalinjen ligger byen for dine føtter. Operaen, shopping i Kvadraturen og utelivet på Youngstorget er våre nærmeste naboer. Flytoget, buss og trikk har du i umiddelbar nærhet.


Mat og drikke på Atlas


Atlas Brasserie at Amerikalinjen
Atlas skal være et levende, lunt og opplevelsesrikt brasserie, der vi serverer mat inspirert av Europas stolte mattradisjoner. Mat og impulser som gjennom de siste 100 årene har lagt grunnsteinen for New York sin ledende og innovative matscene.


Atlas Café - Amerikalinjen


Klubb og scene inspirert av New York


Gustav blir vår helt unike eventarena, oppkalt etter den Norske Amerikalinjes grunnlegger og første direktør; Gustav Severin Henriksen. New Yorks 50- og 60-talls jazzscene og Gustavs stil og personlighet har vært inspirasjonen for klubbens atmosfære og puls. Gjør deg klar til fengende Manhattan-rytmer og episke sosiale eventyr. Bookbar arena for private konserter, middager og andre eventer.


Cocktailbar Pier 42 - Amerikalinjen


Haven - den grønne oasen


Amerikalinjen - Haven
Arranger alt fra møter til middag eller nyt en kopp kaffe i bakgårdshagen "Haven" Amerikalinjen.


Bakgården vår, den grønne oasen - Haven, blir selve hjertet av Amerikalinjen. Perfekt setting for private eventer som frokostmøter, boklanseringer eller private middager. For våre gjester er det den perfekte helårshagen der man i ro og mak kan legge planer for sine neste oppdagelsesreiser.


Klassisk cocktailbar inspirert av Manhattan - Pier 42


Bar Pier 42, AmerikalinjenNyt klassiske cocktails med en moderne twist på Pier 42.


Intimt, varmt, og lekende er stikkordene til denne klassiske cocktailbaren. Oppkalt etter den ikoniske bryggen Pier 42 på Manhattan hvor tusenvis av nordmenn startet sin reise på det amerikanske kontinentet. Vår cocktailbar byr på klassikere fra Amerikalinjens storhetstid med en moderne twist. Tidligere barkeeper på linjen, Kåre Breiby, har bidratt med sine oppskrifter til barmenyen.


Skriv din egen historie midt i Oslo


Rendered hotel room Amerikalinjen
Amerikalinjen får 122 unike hotellrom og suiter.


Rommene er delikat innredet med parkettgulv, vifteformede mosaikkfliser på badet og smarte detaljer som gir god romfølelse. Norske designlamper fra Birger Dahl og Hadeland Glassverk skaper lun stemning. Unike objekter fra Amerikalinjens rike historie utsmykker rommene. Du vil også finne kroppspleieprodukter fra norske Sprekenhus på badet. Flere spesielt utvalgte stoler fra Eikund blir også å se på hotellrom og i fellesområdene.
Bli med på oppdagelsesreise og skriv din egen historie midt i Oslos nye smeltedigel av folk, impulser, kunst og kultur. Nå som da starter mulighetene her – på Amerikalinjen.
Les mer


Nytt hotell i København - Villa Copenhagen!

Hotellrom med seng og lys på Amerikalinjen

Fakta om Amerikalinjen

  • Amerikalinjen åpner på Jernbanetorget i Oslo 15. mars 2019
  • Hotellet får 122 delikate rom og suiter
  • Fasilitetene inkluderer blant annet Atlas Café & Brasserie, cocktailbaren Pier 42, jazzklubben Gustav og bakgårdshage Haven
  • En del av den frittstående hotellkjeden Nordic Hotels & Resorts
  • Opprinnelige byggarkitekter er Andreas Bjercke og Georg Eliassen for huset som stod ferdig i 1919.
  • Arkitekt for ombyggingen av huset til hotell er Kritt Arkitekter
  • Interiørarkitekter er Puroplan fra Finland
  • Hotelldirektør er Wilhelm Hartwig