I 2017 ble julegleden ordentlig spredd, og bidratt til et rekordår for vår gaveinnsamling Ensomt juletre søker gaver. Til sammen fikk vi inn hele 63 880 julegaver! Dette innebar at Strawberry også ga 638 800 kroner til UNICEF.

Giverglede i desember

Desember måned er forbi og julen likeså. Det nye året har tatt sine første skritt og vi har muligheten til å reflektere og se tilbake på vår årlige juleaktivitet. Hvert år i desember er alle hotellene engasjert i vår juletradisjon – Ensomt juletre søker gaver, som handler om å spre juleglede til andre og gi vanskeligstilte barn og ungdommer en bedre jul. Alle hadde mulighet til å legge julegaver under juletrærne i hotellobbyene våre, og for hver gave ga Strawberry 10 kroner til UNICEF-prosjektet, Sweet Dreams, som bekjemper menneskehandel.


Rekordmange gaver

Flere hotell har samlet inn over tusen julegaver, men ingen andre steder var givergleden like stor som i Skien på Clarion Collection Bryggeparken. Hotellet fikk inn totalt 4 070 julegaver. I Trondheim samlet Clarion Hotel Trondheim og Comfort Hotel Trondheim til sammen nesten inn 5 100 gaver.


– Vi har et fantastisk samarbeid med organsisasjonen Omvendt julenisse her i Skien. Flere kommer innom og sier at de er glade for å kunne bidra og at det begynner å bli en tradisjon. Det er både rørende og gledende, da det betyr at vi skaper noe langsiktig. I desember 2016 samlet vi inn 2 000 julegaver og hadde som mål å øke til 3 000 året etter. At antallet i stedet dobles er helt utrolig og betyr at enda flere barn i Skien og Telemark har fått en bedre jul samtidig som vi gir til UNICEF, sier Trond Herrefoss, hotelldirektør på Clarion Collection Hotel Bryggeparken.


Lappen som satte ekstra spor

– Jeg husker spesielt godt da en mann kom innom oss for å legge en gave under juletreet, det var sent om kvelden den 22. desember. Han hadde vært i byen og funnet en lapp på et tre med et juleønske fra ett barn. Når han kom inn til oss spurte han om vi visste hva andre barn kunne ønske seg til jul, fordi han gjerne ville komme tilbake med flere gaver før aktiviteten avsluttet juleaften. Han ville nemlig glede enda flere barn til jul. Det gjorde virkelig inntrykk på meg, forteller Trond Herrefors.


Juletre med gaver på Clarion Collection Bryggeparken


Hotellene velger selv hvilke organisasjoner de samarbeider med, og på aktivitetens side finnes en oversikt over de ulike organisasjonene.
Les mer om Ensomt juletre søker gaver


Hotelldirektører forteller om givergleden i deres byer


Les om vårt samarbeid med UNICEF