Vi er så stolte over alle kvinnene som jobber hos oss og som skaper gode opplevelser for gjestene våre hver dag. For dem – og alle andre kvinner – må vi huske at kampen ikke er over ennå. Her er noen av initiativene medarbeiderne våre har tatt for å sette fokus på at verden ennå ikke er helt likestilt.

Female employees at Comfort Hotel
Noen av våre medarbeidere fra Comfort Hotel© Grand Central.

Kvinnelig entrepenørskap + kaffe


Er du på farten og vandrer forbi et av våre hotell? Da anbefaler vi deg å komme innom for en fyldig kopp kaffe. Ikke bare er den Fairtrade og økologisk, den er også spesielt tatt frem til deg som medlem av noen spesielt utvalgte kaffebønder:


Kaffen er nemlig et resultat av et videreutviklet samarbeid mellom kaffebrenneriet Löfbergs og oss, som går ut på å støtte kvinnelige kaffebønder i Honduras. Entreprenørene får økonomisk støtte og opplæring for å kunne omstille jordbruket sitt til økologisk produksjon. De har også fått språkopplæring og hjelp til å utvikle virksomheten sin. Sånt får kaffen til å smake ekstra godt.


honduras-coffee-lofbergsLöfberg går i bresjen for å støtte kvinnelig entreprenørskap i Honduras.


Mot en likestilt restaurantbransje


Du har fått med deg #metoo, men hva med #härtardetslut? Sistnevnte ble skapt etter at det i november 2020 kom frem fortellinger om seksuell trakassering på en kjent, eksklusiv restaurant i Stockholm. Kokker, bareiere og sommelierer brukte oppropet til å kaste lys over det som skjer i mørke bakrom i restaurant- og barbransjen.


En av de to som stod bak emneknaggen var Sofia B. Olsson, operativ leder på på VRÅClarion Hotel® Post i Gøteborg. Etter et møte i februar 2022 resulterte initiativet med emneknaggen til dannelsen av foreningen Framtidens Krogkultur, som aktivt jobber for en positiv utvikling mot en likeverdig og attraktiv restaurantbransje der overgrep og krenkelser ikke forekommer. Foreningen arrangerer blant annet møter og workshops knyttet til emnet og Sofia B. Olsson er styreleder i Framtidens Krogkultur.


Les mer om Fremtidens Krogkultur her!


Å være kvinne og leder i Comfort Hotel®


For å markere den internasjonale kvinnedagen i 2020, intervjuet Comfort Hotel® ledere i forskjellige stillinger i kjeden. Har de opplevd noe negativt i forbindelse med det å være leder og kvinne? Hva tror de kan gjøres for oppmuntre flere kvinner til å søke på lederposisjoner? Og hvilke tips har de til hva vi kan gjøre i hverdagen for å komme nærmere likestilling? Les intervjuene med de fem lederne her. (Intervjuene er på engelsk.)


Natalia-comfort-hotel-womens-dayNatalia Papaioannou, skiftleder Barception, Comfort Hotel Kista
Vi trenger alltid flere kvinner på laget! Sjekk ut ledige stillinger her.