Vi er kommet tilbake til Phnom Penh, og turen begynner å gå mot slutten. Før avreise skal vi spise frokost med Lucia. Oppsummere. Det er ingen tvil om at vi er blitt mange erfaringer rikere på den korte uken vi har tilbragt i landet med den brokete historien.

011


Vi er smertelig klar over at det underliggende problemet, fattigdom, ikke er noe vi i Strawberry kan fikse med en donasjon. Her må det større krefter til. Men det er to ting vi kan gjøre noe med. Den første er symptomene, å hjelpe barna som allerede er berørt. For selv om vi har sett altfor mange triste skjebner på reisen vår, har vi også sett glede, muligheter og håp. Donasjonene fra Strawberry er med på å skape disse mulighetene. De gjør det mulig for hardtarbeidende mennesker å spre omsorg, håp og glede. De endrer liv.


IMG_3071


Hardtarbeidende mennesker som Lucia.


006


Som Butdhy på Goutte d’Eau.


012


Som Annie i Children in Families.


24


Og som Sebastién i Friends International.


Den andre er den umiddelbare årsaken til menneskehandelproblemet: turisters uvitenhet. På den ene siden er Strawberry bare et hotellselskap i et fjernt, trygt, nordlig hjørne av verden. På den annen side er vi en del av reiselivsbransjen, og dermed en del av problemet. Da må vi også være en del av løsningen. Vi kan ikke over natten opplyse alle turistene som reiser til Kambodsja om problemet med tigging og barnehjem. Men hver eneste dag møter 13 000 Strawberryre våre 30 000 gjester, og disse møtene kan være et kan være et fint sted å begynne samtalen.


Derfor lanserer nå Strawberry vårt nye samarbeid med UNICEF, Sweet Dreams, som handler om at alle barn har rett til en trygg natts søvn. Strawberry skal bidra til å øke kunnskapen rundt problematikken, sentralt og ute på hotellene. De vakre armbåndene som lages på Friends Internationals dagsentre i Kambodsja vil bli tilgjengelige for kjøp i våre hotellobbyer, og overskuddet går uavkortet til UNICEF. I tillegg har vi intensivert og spisset selskapets støtte til UNICEF. Fremover skal våre gjester vite at når de velger å bo på våre hoteller i Norden og Baltikum bidrar de til å gi 100 000 trygge netter for barn i Kambodsja. Du sover godt – de sover trygt. Det er kanskje bare en dråpe i havet, men mange bekker små gjør en stor å.


Vi gleder oss til fortsettelsen og til å se hva vi kan utrette sammen i fremtiden.


Sweet dreams logo


Til slutt vil jeg takke UNICEF Norge, UNICEF Cambodia og alle medarbeiderne i Strawberry for arbeidet dere gjør hver eneste dag. Vi vil aldri gi opp på vår grunnfilosofi: Med energi, mot og begeistring skaper vi en bedre verden.


014Hilsen Kristian, Trine, Sara, Mathilde, Bjørn Arild og resten av Strawberry