“I’m dreaming of a white Christmas…”. Bing Crosby sang om drømmen om en hvit jul allerede på 40-tallet. Og hvem drømmer vel ikke om det? Men hva innebærer egentlig en hvit jul? Kan det være et snødekt magisk vinterlandskap? Barns rett til en trygg jul hjemme? Kanskje en nøktern julefeiring med alkoholfrie, men akk så gode, drinker? Les mer om hvordan du kan gjøre din jul (og nyttår) så magisk som vi alle drømmer om i år!

Copperhill

Ingen ordentlig jul uten snø?

Dessverre glimter snøen oftere og oftere med sitt fravær, og snø på juledagen blir mer og mer sjeldent… Men hva innebærer egentlig en hvit jul når det gjelder snø? Ifølge Wikipedia er det snølaget den 25. desember, altså første juledag, som teller når man avgjør om det er en hvit jul eller ikke.

Definisjonen av hvit jul varierer derimot fra land til land. I USA er den offisielle definisjonen av hvit jul at et snølag på minst 2,5 cm blir liggende til første julemorgen. I Norge er kravet derimot at det ligger snø på bakken gjennom hele julaften, altså 24. desember. Ifølge Meteorologisk Institutt har sjansen for en hvit jul sunket betraktelig de siste 30 årene, med størst endring på sør- og østlandet hvor majoriteten av befolkningen bor, og sør- og vestkysten har hatt så lite som 0-7 hvite juler siden 80-tallet. Likevel er det over 50 % sjanse for å oppleve en hvit jul på landsbasis, så alt håp om et glitrende julelandskap er ikke ute!

Se opp i bakken!

En trygg, nykter och tilstedeværende jul - for barnas skyld

Julen er barnas høytid. Det skal være en koselig og idyllisk tid sammen med familien - ikke en høytid forbundet med uro, utrygghet og angst.

Hvit jul er et initiativ fra IOGT-NTO-bevegelsen. Siden 2007 har de arbeidet for alle barns rett til en trygg jul med tilstedeværende voksne. De vil forandre synet på alkohol ved høytider, slik at flere foreldre velger å avstå fra alkohol og heller drikke alkoholfritt når de feirer jul med barna sine.

Les mer om Hvit Jul og deres viktige arbeid her.

Julen er barnas høytid.

Hvit måned, hvit jul, hvitt nyttår? Vi har drinkene for deg!

Å kjøre en hvit måned helt uten alkohol etter alle festligheter som desembermåneden byr på er ikke spesielt uvanlig. Januar er ofte forbundet med en ny start (du kjenner kanskje til emneknaggen, #newyearnewme...), helse, trening og alle andre tilhørende synonymer. Vi trenger nok ikke å ramse opp alle fordelene en hvit måned bærer med seg, men det inkluderer blant annet bedre søvn, bedre fokus og bedre psykisk helst, for å nevne noen få.

Hvorfor ikke tjuvstarte den hvite måneden, og nippe til minst like gode (om ikke enda bedre) mocktails og virgin-drinker når det spilles opp til fest på årets siste dager? Alkoholfrie alternativer er en trend som vokser seg mer og mer populær. I dag kan du velge i et stort utvalg av alkoholfritt øl, vin, cider, sprudlevann og fargerike drinker. I lys av de nye covid-restriksjonene i Norge er det altså på høy tid å utfordre normen om at man drikke alkohol på fest!

Uansett hva du velger å ha i glasset, er du alltid velkommen til å skåle inn det nye året - og alt annet du ønsker å feire - sammen med oss på våre hotell!

Sjekk ut alle våre hotell her.

Hva sier du til en fargerik, herlig mocktail til neste feiring?

“May your days be merry and bright – and may all your Christmases be white.”

Fra alle oss til alle dere - en riktig god og hvit jul!