For Strawberry er bærekraft et viktig parameter å bli målt på. Hvorfor er det slik, og hva betyr det for hotellene våre og for deg som gjest?

Sustainable Brand Index er en årlig kåring av Nordens mest bærekraftige merkevarer. I 2016 landet Strawberry på 12. plass over Norges mest bærekraftige merkevarer uavhengig av bransje, og i år klatret vi helt opp til plass nummer 8. At vi nå er innenfor topp 10-listen er vi veldig stolte av, og det betyr også at Strawberry i 2017 er kåret til reiselivsbransjens beste på bærekraft i Norge. Men hvorfor er det viktig for oss at vår virksomhet er bærekraftig, og hvordan jobber vi med dette på daglig basis?


Vårt økologiske fotavtrykk

Med nesten 190 hotell å drifte er det klart at vår virksomhet påvirker miljøet og samfunnet. Møbler skal produseres, mat kastes og sengetøy må vaskes. Da blir det opp til oss å sørge for at alle disse daglige gjøremålene som følger hotelldrift gjøres på smarte måter. Vi blir faktisk helt nødt til å tenke og jobbe smart for at vårt fotavtrykk på miljøet skal være så lite som mulig, og for å påvirke samfunnet i en positiv og bærekraftig retning. Det handler om å ta ansvar.Mindre tallerkener – mindre matavfall

En av utfordringene vi står overfor er matavfall. I vår tid kaster vi dessverre altfor mye mat, og dette er noe vi stadig jobber med på våre hotell hvor bugnende, fargerike frokostbufféer gjerne får øynene våre til å lure magen. Et tiltak vi har gjort her er å redusere størrelsen på tallerkenene. Dette betyr ikke at våre gjester skal gå sultne når de bor hos oss – tvert imot vil vi at alle gjester skal spise seg mette. Det betyr bare at vi heller kan forsyne oss én gang til om vi ønsker det. Resultatet er rett og slett at vi da ender opp med å kaste mye mindre mat.


Økologiske egg og Fairtrade-kaffe

Når det gjelder matproduksjonen og innkjøp av mat gjør vi også flere tiltak. For eksempel serveres det kun økologiske egg og økologisk, Fairtrade-merket kaffe på våre hotell. I tillegg jobber vi hele tiden med å servere mer frukt og grønt og mindre kjøtt.Null scampi og bærekraftig palmeolje

Noen matvarer serverer vi ikke i det hele tatt. Scampi, for eksempel, får slippe å havne på matbordet hos oss. Grunnen er at oppdrett og villfangst av scampi er skadende for miljøet ved at koraller ødelegges og mangroveskoger trues. Palmeolje er enda et eksempel. Hvert år ødelegges store regnskogsområder for å gjøre plass til palmeoljeplantasjer. Dette resulterer i et av vår tids største klimaproblem, hvor også tusenvis av plante- og dyrearter utryddes. For å bidra til å snu denne utviklingen serverer vi kun bærekraftig palmeolje som er sertifisert gjennom RSPOs to strengeste nivåer. Alle matvarer som inneholder ikke-bærekraftig palmeolje er dermed helt og holdent fjernet fra våre hotell. Her har vi tatt et standpunkt, og slike standpunkt kommer vi til å fortsette å ta.Så er det klart at vi ikke er i mål ennå, for vi kan fortsatt bli bedre. Det er også her vi finner vår motivasjon til å fortsette å jobbe for å levere Nordens mest bærekraftige hotellopplevelse. Dette skal komme både samfunnet, miljøet og gjestene våre til gode.


Vil du vite mer om hva vi i Strawberry gjør innen samfunnsansvar? Les mer her.