Striglet og ny-skrubbet møter du opp i ditt stiligste antrekk for å skinne på julebordet. Godfølelsen varer helt til en kollega klapper deg litt for hardt på skulderen – og en rødvins-akvarell dekorerer skjorta. Hva gjør du?

red-wine-stain

På leting etter et julebord der du kan teste ut løsningene? Her finner du utvalget av julebord som hotellene våre steller i stand.


Og her kommer rådene som løser vanlige førjulskriser:


Krise 1: Frosne fingre i taxikø (og en gretten fyr foran deg i køen)


Løsning: Bo på hotell. Ingen bombe at det tipset kom fra oss. Vi er over middels fan av å bo på hotell. Men tenk på det – og regn på det! Taxi hjem + nattmat + ketchup på vinterjakka ++ sammenlignet med kort vei til senga og inkludert frokost dagen derpå.

Det er fort gjort å glemme at vi ikke er udødelige 20-åringer lenger.


Krise 2: Så var det den rødvinsflekken da


Løsning: Zalo! Be om en klunk fra kjøkkenet på restauranten eller hotellet (i restaurantverden er Renax ekvivalenten til Zalo). Gni vaskemiddelet lett utover flekken, slapp av i 30 sekunder og skrubb vekk flekken under varmt vann fra springen. Hårføneren er perfekt til hurtigtørking.


Anti-løsning: Vi avliver herved en myte om salt. Det stemmer at salt trekker til seg fuktighet, og derfor bidrar til å fjerne flekken. Men rødfargen blir ikke borte. Husk at salt kan få fargen i vinen til å binde seg til stoffet. Nettopp derfor brukes salt til farging av stoff.


Krise 3: Sølesprut oppover buksa


Løsning: Har du barn vet du hvor praktisk det er med våtservietter i veska. Det er ingen grunn til å ikke ha med seg våtservietter på julebord. De kommer i små pakninger. Og de kan løse mye. Men er det helt krise; svelg stoltheten med et stort glass vann og ta turen bort i resepsjonen. Der står det faktisk noen som alltid er klare til å hjelpe deg!


Julebord outfit til herre


Krise 4: Raknet strømpebukse


Løsning: Konsentrer deg når du tar den på: Fil neglene (både på tær og fingre), smør hendene, og fjern eventuelle ringer på fingrene. Trikset er å samle strømpebuksen sammen, sette tærne forsiktig i strømpefoten, og deretter rulle fra ankel, over knær og så opp over lår og rumpe. Og så; ta med deg klar neglelakk på fest. Da har du alltid muligheten til å forsegle starten på en krise.


Om du likevel skulle være uheldig (og har glemt neglelakken): Oppsøk nærmeste toalett og smør litt flytende såpe på strømpebukse-såret. Dette kan forhindre at strømpen rakner mer.

PS. Mange hotellresepsjoner har et lite arsenal toalettsaker og både det ene og det andre for salg. Be om hjelp i resepsjonen før du går i panikk.


Krise 5: Den vonde SoMe-smellen


Løsning: La telefonen ligge på hotellrommet. Verken du eller dine kollegaer trenger oppdateringen som føles «sååå spot on» når klokka nærmer seg midnatt. Instagram-feeden flommer allerede over av mer eller mindre festlige innslag fra alskens julebord. Vær til stede, start en ny samtale, kos deg og nyt kvelden istedenfor å dokumentere den.


Krise 6: Den grusomme ensomheten. Når du bare føler deg helt utafor


Løsning: Omfavn den og stikk av. Det er lov å si «takk for meg», tenke at «dette gidder jeg faktisk ikke» og ta en tidlig kveld. Trekk deg tilbake, kryp opp i hotellsenga, legg to puter i ryggen og snurr i gang en film. Nyt litt alenetid!  Du finner helt sikkert grunner til at du har fortjent det.


Superior-room-bed-clarion-hotel-admiralHvordan kan man motstå dette? Denne soveplassen finner du på Clarion Hotel® Admiral i Bergen.


Krise 7: Dagen derpå


Løsning: Sjekk med hotellet om det er mulig med sen utsjekking. Det er ingen grunn til å haste ut før du må, og som regel er dette enkelt å ordne. Husk også å spørre i resepsjonen hvor sent du kan spise frokost. Spis godt. Ta en ekstra croissant. Nyt.


Hvor skal du bo på hotell før jul i år?