Julebordsesongen er endelig snart i gang igjen, men etter så lang tid har man kanskje glemt hva det å planlegge og gjøre seg klar for årets storfest faktisk innebærer. Her har vi laget en liste over de aller viktigste tingene man bør tenke på, både før og under julebordet.

Fem gjester smiler og skåler med vin rundt bordet på et julebord.
Endelig tid for julebord - med alt det innebærer! For det er faktisk en rekke ting som skal fikses og forberedes til et av årets store høydepunkt.

Alle julebord 2023

Les om alle våre julebord her!

Før julebordet


Mat og lokale


Er du årets julebordansvarlig? Da er aller første punkt på lista å booke lokale - helst så tidlig som mulig. Man tenker ofte at “bare jeg booker innen desember så går det nok bra”. Men her er det altså førstemann til mølla på de beste lokalene, og julebordet bør aller helst være ferdigbooket innen slutten av september om du skal sikre deg gjennomføring før jul.


våre hoteller og restauranter finner du en rekke julebord klare til å ta imot deg og ditt team med kolleger eller venner.


Skal du arrangere et stort event for hele selskapet, og trenger både catering, underholdning og hotellrom? Ta kontakt med oss på meetings@strawberry.no.


Malmo-live-christmas.jpgDet første (og viktigste) som må gjøres er å booke lokale.


Arrangere underholdning


Kjenner alle hverandre? Eller har selskapet fått et plutselig innskudd av unge lovende nye talenter? Uansett slår det aldri feil med litt party games og bli-kjent-lek, enten det er en kjapp hilsedans med bordkavaleren eller et avansert tilfelle av kortskalle.


Ønsker du å dra i gang dansegulvet? Hva med å hyre en DJ… eller danseband? Våre eventlokaler har plass til begge deler!


Clarion Hotel Ernst - Atriet - Entertainment dance band_16_9Danseband eller DJ – eller deler?


Booke hotellrom


Tenker du å være flink og ansvarlig og avslutte kvelden tidlig? Tenk om igjen - når Peter fra lønnsavdelingen hopper opp på bordet med slipset på hodet klokka halv elleve er det allerede for sent å dra hjem.


Vi anbefaler å booke et hotellrom i umiddelbar nærhet til julebordet, så er det bare å krype under dyna med klærne på når dere omsider blir kastet ut på grunn av støyklager fra bygningen over gata. Glem ikke å booke sen utsjekk - du kan trenge det!


Clarion Hotel & Congress Oslo Airport in Oslo, Norway - standard room_16_9Book hotellrom i nærheten av julebordet, og nyt en god natts søvn, hotellfrokost og kanskje en sen utsjekk?


Finne outfit


Nå er det tid for å pynte seg, så finn fram kjole, dress, paljetter, glitter, sløyfe og lakksko. Er du miljøbevisst finnes det en rekke utvalg i stilige vintage-antrekk på bruktbutikker, som Fretex og Uff, eller dypt i skapet til venner og familie. Både billig og bærekraftig!


Høye hæler? Ja, vi har alle ambisjoner om å beholde dem på hele kvelden… men la oss være dønn ærlige med oss selv - det skjer aldri! Ta med et par ballerinasko, du vil ikke angre!


Festkjoler på kleshengerePå julebord er det glitter og stas som gjelder!


Nødhjelp


Etter hver fest sier vi “aldri igjen!”, men før hver fest er dette stadig glemt. Vi sier selvfølgelig ikke at du absolutt må overholde nykterhetseden du avla i affekt, men vær føre var.


Kjøp inn smertestillende og væskeerstattende produkter på forhånd, så blir dagen derpå litt mer overkommelig.


Under julebordet


Bordskikk


Vi vet hvor godt det er å fråtse i ribbe og pinnekjøtt, kålrotstappe og surkål! Men husk at det sitter flere ved bordet sammen med deg. Avstå fra den lange norske armen som strekker seg over tre hoder nedover bordet på leting etter tyttebærsyltetøy, og forsøk å tygge ferdig én gaffel av gangen.


Øynene er ofte også litt større enn magen når buffeten bugner over av godsaker, men husk at det er lov å forsyne seg to ganger om man fortsatt er sulten. På denne måten kan vi unngå unødvendig matsvinn, og slipper å dekke tallerkenen med en serviett.


Er det buffet? Pass på å gå riktig retning i køen.


The-Thief-vintermeny-julbord.jpgGod stemning rundt bordet er viktig!


Vann og øl unngår krøll


Julebord flyter ofte over av juleøl og vin - men husk regelen: én øl, så én vann.


Ellers er det fort gjort å havne under det bordet hvor Peter nå står og slenger dressjakka rundt over hodet.


Red christmas tea - gløgg_16_9Gløgg hører jula til, så den kan du drikke med god samvittighet.


Juleflørt


Singel? Nå har du endelig sjansen til å ta kontakt med personen du har sendt stjålne blikk etter i kantina i sju måneder.


Så noter ned noen samtalepunkter som kan hjelpe på nervene, og bruk denne gylne muligheten til å finne ut om det er en liten gnist der, eller om du heller bør holde deg på den sikre siden og fortsette å date utenfor selskapet.


christmas-dinner-party-coupleKan det oppstå en liten gnist på årets julebord, mon tro?
Uansett hva julebordet bringer - stort eller lite, hæla i taket eller nøktern 3-retters - så får du alt du trenger på våre hotell.


Vi hjelper deg med booking, planlegging, catering og underholdning, så kan du bare tenke på å skrive talen og nyte kvelden når den endelig kommer.


Kontakt oss på meetings@strawberry.no for å booke julebordet i dag!

Alle julebord 2023

Les om alle våre julebord her!