Helsinki har et rikt utvalg av gode vegetariske og veganske spisesteder. Selv om det ikke finnes supermange helveganske restauranter enda, tilbyr de fleste restaurantene smakfulle veganske alternativer. Her kommer noen av de beste vegetariske og veganske restaurantene i Finlands hovedstad.

Lekker rett på OmNam.


OmNam


Innenfor gangavstand fra Clarion Hotel Helsinki ligger også OmNam – en litt mystisk, men deilig vegetarrestaurant. Denne restauranten ligger i en bakgård ved Annegatan, der det serveres både gourmetretter og enkel hurtigmat. Om sommeren setter de opp en fantastisk uteservering i bakgården – helt klart verdt et besøk for den som er ute etter en digg vegetarrestaurant i Helsinki.


Cargo


Containerkaféen CargoGräsvikskajen fikk en oppgradering i 2016, da den ble gjort om til en vegetarisk restaurant. Her kan du nyte både en sunn lunsj og et kveldsmåltid med mange retter. Med en unik atmosfære og et rikt utvalg har Cargo vokst til å bli en favoritt for mange av byens innbyggere og besøkende. Mange av rettene kommer i tillegg i helt veganske utgaver. På den andre siden av vannet ligger Clarion Hotel Helsinki – et 78 meter høyt og trendy kvalitetshotell.


Date + Kale


I femte etasje i kjøpesenteret Kampen i Kortteli finner vi Date & Kale – en koselig og fresh delirestaurant. I restauranten er alt plantebasert, økologisk, glutenfritt og fritt for melkeprodukter. Hver morgen kan du få rågrøts- eller smoothiebowlfrokost her – et ypperlig alternativ for deg som vil kickstarte dagen på best mulig måte! Hotel F6 er et elegant hotell som ligger i nærheten av kjøpesenteret. Her bor du sentralt i designrom med flott utsikt.


Ta en tur innom hit neste gang du er i Helsinki!
Flere restauranttips


Trendy vegetarmat i Oslo


Gode vegetariske og veganske restauranter i Stockholm


Fang solen og nyt utsikten på takterrasser i Oslo


10 skjulte restaurantperler i Stockholm!


Mer om Helsinki


Helsinki neste – stor guide


Weekendtur til Helsinki – 4 tips å ta med deg på reisen!