Tromsø ligger ved Norges nordlige kyst og omtrent 300 kilometer nord for polarsirkelen. Byen er også en gastronomisk by, med et bredt utvalg av interessante restauranter. Her er våre tips til 4 restauranter du bør oppleve!

Dining area at Kitchen & Table Tromsø
The proximity to fresh seafood and wonderful produce have influenced the restaurants in Tromsø.

Emmas Drømmekjøkken – fransk mat i innbydende atmosfære


I Tromsø sentrum, rett ovenfor den vakre katedralen, ligger Emmas Drømmekjøkken. Gourmetrestauranten har en komplett meny, og tilbyr fransk og internasjonal mat med lokale ingredienser og råvarer. Du får sjansen til å nyte meget god og rimelig mat i en innbydende atmosfære. Generøsitet, omtanke og kjærlighet– dette er ord som gjennomsyrer både personalet og maten på denne franske perlen i hjertet av Tromsø.


Emmas Drømmekjøkken restaurant in Tromsø


Quality Hotel Saga ligger kun 70 m fra restauranten — et moderne hotel med fantastisk udsigt over den arktiske katedral og Tromsøs centrum. Hotellet ligger i gåafstand til katedralen og det nordnorske kunstmuseum, og her er også gode muligheder for at udforske byen.


Førsteklasses fersk fisk på Fiskekompaniet Sjøsiden


Leter du etter en restaurant som kan tilby førsteklasses fersk fisk? Da bør du rette blikket mot Fiskekompaniet Sjøsiden. Restauranten ligger i byens hovedgate og tilbyr en meny som forandres etter sesongen. Her tilbys nye og ferske smaksopplevelser – uansett om du er ute etter fisk eller skalldyr. Samtidig får du oppleve fantastisk havutsikt i vakre omgivelser.


fiskekompaniet-restaurant-tromso-kim-steven-knutsenFoto: Fiskekompaniet/Kim Steven Knutsen.


Clarion Collection Hotel With: boat outdoor
Clarion Collection Hotel With er en hotellperle midt på kaikanten, kun et par hundre meter fra restauranten. Her bor du med slående vakker utsikt og byens fornøyelsesliv rett utenfor dørterskelen.


Familievennlig og godt på Yonas pizzeria


Til tross for at man befinner seg i nærheten av havet, kan en god pizza virke forlokkende. Yonas Pizzeria i Tromsø sentrum ble åpnet allerede i 1974, og har siden den gang tilbudt sine gjester meget gode pizzaer. I et avslappet og koselig miljø kan du blant annet smake den berømte pizzaen ”Taco” – en pizza som fås med både sterk og medium sterk saus. Pizzeriaen har et lekehjørne og er derfor et familievennlig og rimelig valg for deg som søker en virkelig god pizzaopplevelse i Tromsø.


Kulinarisk opplevelse på Smak


Leter du etter en liten og intim restaurant som leverer fine dining med lokale råvarer? Da er restaurant Smak noe for deg. I Skippergata 16b har du muligheten til å ta del i en sesongbasert meny, med for eksempel fisk, skalldyr og lam fra lokale gårder. Menyen byttes ut annenhver uke og tilbyr fire-, fem- og seksretters.


Smak- Restaurant-Tromsø-fisk.jpg
Et besøk på Smak er en kulinarisk opplevelse, der du vil få så vel god mat og drikke som personlig service.
Bo på et av våre hotell midt i Tromsø sentrum og opplev både nordlyset, mørketiden og arktiske eventyr på ekte! Se alle våre hotell i Tromsø her!