Medlemskap

Mat

Smakfull hverdagsluksus på The Thief

På kort tid har Oslo fått en rekke nye, trendy spisesteder som serverer god mat hele uken. – The Thief er en av våre favoritter når vi skal unne oss litt luksus i egen by, forteller Oslo-paret Sebastian og Daniel.

 • Sebastian og Daniel er bosatt i Oslo og er godt kjent med byen både når det gjelder restauranter og uteliv. Selv om de to er veldig glad i å reise, er de også flinke til å oppleve egen by.

 • Vi møter paret på Tjuvholmen og blir med dem på lunsjdate på et av Oslos fineste steder, og det på en helt vanlig tirsdag.

 • På spaserturen til restauranten forteller de at de elsker Oslo og alt byen har å by på.

 • – Oslo er helt unik også på verdensbasis. Byen har fjord, storbystemning og natur, så her kan man oppleve det meste, forteller Daniel mens vi går langs bryggen.

Staycation is the new vacation

De mener at vi må bli flinkere til å unne oss litt ekstra kos i ny og ne, og gjerne da i egen by. Paret er ikke fremmed for en «staycation» og er gode på å teste ut nye restauranter, hoteller og aktiviteter. I tillegg sparer de både tid og penger ved ikke alltid å reise langt av gårde. Et tips de gjerne deler, er å velge et hotell som har sin egen «vibe».


– Det er viktig at hotellet ligger sentralt, er stilig og har sin egen greie. Da føler jeg at vi er mer på ferie, selv om vi ikke er langt unna der vi bor. Det er alltid en bonus hvis hotellet har en egen spaavdeling, så man kan slappe helt av og bare nyte. Det er veldig godt å komme seg ut av hjemmet og slippe alt det som tar oppmerksomheten vår i leiligheten, sier Sebastian.


Et annet tips de har, er å planlegge en aktivitet eller opplevelse de skal gjennomføre.


– En ting vi pleier å gjøre, er å besøke et nytt museum. Rett i nærheten her ligger for eksempel både Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley, da har du dekket helgen bare der, forteller Daniel lattermildt.

People enjoying lunch at restaurant The Thief in Oslo.

Thief Restaurant gir rett atmosfære og nydelig mat

Paret forteller videre at det er veldig viktig for dem å unne seg litt ekstra i form av god mat og drikke. Favorittstedet for luksus til lunsjen er restauranten på THE THIEF, som ligger på spissen av Tjuvholmen.


En gang i tiden var Tjuvholmen et rettersted for tyver, men mye har skjedd siden 1600-tallet. Nå er holmen et av de mest eksklusive stedene i Oslo, og nettopp her ligger The Thief, oppkalt etter dem som ble hengt her av byens bødler. Hotellet huser gjerne de største internasjonale
stjernene og statsoverhoder når de kommer på besøk til Oslo.


– Men her får de deg til å føle deg viktig uansett hvem du er, forteller Daniel.


De liker å komme akkurat hit fordi restauranten har en meny som er klassisk, men med sin egen vri.


– Rettene har et luksuspreg som gjør at opplevelsen er verdt det lille ekstra. De serverer sjømat, vegetar og kjøtt, så det er noe for alle, forteller Sebastian.


The Thief har brukt mye tid på å skape sin egen look, og det merkes. Sebastian setter stor pris på hva de har fått til:


– Også er det skikkelig god atmosfære her, interiøret og stylingen er flott. Det at det ligger på Tjuvholmen gjør at du ikke får maset og støyen fra trikken, byen og trafikken.


Daniel er enig, og trekker frem et av hotellets spesialiteter:


– Også er de veldig gode på mocktails her. Det syns jeg er en mangelvare generelt i Norge. Men her på The Thief leverer de, sier Daniel, som ikke drikker alkohol.


Thief Restaurant er hotellets hjerte og sjel. Med umiddelbar nærhet til Oslofjorden er sjømat naturligvis restaurantens spesialitet. I tillegg serveres lokalt kjøtt og økologiske grønnsaker som dyrkes rett på andre siden av havnebassenget. Kjøkkenet har fokus på kvalitetsmat med lokale og nordiske råvarer tilberedt med franske teknikker.


Daniel og Sebastian går for pannestekt kamskjell, crème ninon og en roastbeefsandwich. Maten nytes med sparkling tea, og avsluttes med en god kopp kaffe.

Colorful food at Thief Restaurant in Oslo.
 • Nordmenn undervurderer lunsjen

  I Norge er ikke lunsjkulturen like sterk som ellers i Skandinavia, og Daniel og Sebastian mener at vi kan lære litt av naboene våre.

 • – Det føles som at overalt i verden gjør man mer stas på lunsjen enn her i Norge. Her er det som regel en rask, kald lunsj i kantina, eller at man har med seg noen kjedelige brødskiver hjemmefra.

 • – Alt skal skje så raskt.

 • – Det å samles i lunsjen, ta en pust i bakken og være sosiale, er noe jeg savner. Det er verdt å investere i en god lunsj, og heller ta en rimeligere middag hjemme iblant, forteller Daniel.

 • For det er noe ekstra koselig ved å nyte et bedre måltid midt på dagen. En naturlig pause fra det som skjer enten det er en jobb- eller fridag, før man fortsetter dagen med sine gjøremål.

 • – En restaurant har jo ofte også ulike menyer for lunsj og middag, så man går glipp av en del hvis man kun spiser middagen ute, avslutter Sebastian.

Nyeste innlegg