Det er mye å oppleve på den store sletten som utgjør det meste av Östergötland sentralt i Sverige – ikke minst i den gamle industri-, handels- og sjøfartsbyen Norrköping. La oss tipse deg om fem skikkelig populære restauranter i Norrköping – enten du er alene i byen eller reiser sammen med venner og familie.

Maten er ikke bare god hos Anima – den er vakker i tillegg. Foto: Heidi Källoff/Anima
Maten er ikke bare god hos Anima – den er vakker i tillegg. Foto: Heidi Källoff/Anima

Norrköping er en vakker by med mye å gjøre og oppleve. Arbeidermuseet, også kalt Strykjärnet, er for eksempel en historisk interessant bygning formet som en heptagon som står midt ute i elven Motala ström. Byens vakre lindealleer rammer inn bykjernen, og ser utrolig vakre ut i sommerhalvåret. Med nærhet til populære Kolmården er byen også populær for familier – spesielt om sommeren. Også for smaksløkene er det mye å oppleve i Norrköping, og Östergötland med sine lokale og fantastiske råvarer gir gode betingelser for en unik smaksopplevelse.


Anima - Norrköpings industrilandskap møter Middelhavet


Gamla Rådstugugatan 28
Hos Anima finner du Norrköpings fremste vinutvalg og fantastisk god mat fra Middelhavet – blant annet fisk- og skalldyrretter. Restauranten ligger i koselige lokaler med utsikt over Norrköpings industrilandskap. I sommerhalvåret er den vakre balkongen åpen. Om vinteren forvandles balkongen til en loungeterrasse med herlig atmosfære – perfekt for både små og store selskaper.


Bord hos restaurang Anima, Norrköping Kos deg med vin og herlig atmosfære hos Anima. Foto: Heidi Källoff/Anima


Stadsvakten tilbyr kjøtt av høyeste kvalitet


Nya Rådstugugatan 16
På Nya Rådstugugatan 16 ligger den populære restauranten Stadsvakten. På restauranten spiser du fra en tiltalende meny som fokuserer på kjøtt av høyeste kvalitet. Tidløse klassikere laget med enkle midler og stor kunnskap gir deg en smaksopplevelse av høy kvalitet. Restauranten samarbeider med nærliggende gårder og bønder – derfor er råvarer og kjøtt alltid i toppklasse. Stadsvakten ligger seks minutters spasertur fra Comfort Hotel Norrköping – byens mest spennende hotell. Her bor du i stilig design midt i sentrum med restauranter, underholdning og attraksjoner rett utenfor døren. I tillegg er du bare fem minutter fra Norrköpings Sentralstasjon.


Restaurang Stadsvakten, NorrköpingNyt fantastisk mat i en herlig atmosfære. Foto: Stadsvakten


Spanske smaker på La Uva


Sankt Persgatan 85
La Uva er en spansk tapasrestaurant som ligger sentralt i byen på Sankt Persgatan. Her finner du mange smakfulle og gode retter i et avslappende og åpent miljø. Restauranten har også en populær Gin & Tonic-bar, så kombiner gjerne matopplevelsen din med en god drink! La Uva er et godt valg for deg som ser etter en prisgunstig restaurant for takeaway, lunsj eller middag.


Restaurant Athena – gresk siden 1987


Kungsgatan 19
Hvis du er ute etter en fin gresk restaurant, er Restaurant Athena i bydelen Nordantill det rette valget for deg. Restauranten er populær blant både turister og lokalbefolkningen, og byr på herlige greske smaker, personlig service og en avslappende stemning. Kombiner matopplevelsen din med god drikke – hos Athena har man helt siden 1987 fokusert på selve opplevelsen, og gir deg derfor en uforglemmelig kveld.


Det ekte Middelhavet på Pappa Grappa


Gamla Rådstugugatan 28
Hvis du er ute etter middelhavsinspirert mat, bør du rett blikket mot Pappa Grappa på Gamla Rådstugugatan – bare 10 minutter fra Comfort Hotel Norrköping. Pappa Grappa består av tre enheter; Restauranten, Matbaren og Terrassen. Sammen utgjør de tre en kvartalskro i ordets rette forstand, der alle enhetene ligger i samme kvartal og i forbindelse med hverandre. Maten tilberedes av nøye utvalgte råvarer fra nærliggende produsenter og spennende internasjonale samarbeidspartnere. Atmosfæren er familiær, avslappet og ukomplisert – på Pappa Grappa nyter du både livet og den italienske maten.


Calzone hos restaurang Pappa Grappa, NorrköpingHos Pappa Grappa finner du byens beste pizzaer. Foto:: Heidi Källoff/Pappa Grappa