Belgiske vafler, nypresset juice, perfekt eggerøre eller rykende ferskt brød. Hver dag kjemper over 200 hoteller om å få høyest mulig frokostkarakter fra gjestene sine. Dette er listen over hotellene som toppet innenfor Clarion Hotel, Clarion Collection, Quality Hotel, Comfort Hotel og Nordic Hotels & Resorts tilbake i 2018 etter at 305 403 gjester da hadde gitt sine karakterer til frokosten.

Frokost
Hotellfrokost

Mesternes mester i Jönköping


CLARION COLLECTION HOTEL VICTORIA, JÖNKÖPING


Plassering på listen: 1
Karakter: 9,68
Antall stemmer: 1795


Clarion Collection Hotel Victoria har ikke bare den beste karakteren blant Clarion Collection, men best karakter av alle de 188 hotellene som deltok i undersøkelsen. Spør man hotellet hva årsaken til de høye frokost-karakterene er, mener de at det er tre faktorer. Den første er den vakre matsalen der frokosten blir servert, en glassoverbygd bakgård som bringer tankene til Middelhavet. Den andre er måten den hardtarbeidende frokoststaben presenterer maten på. Den tredje er at de under hele frokosten sørger for at buffeen alltid er tipp topp.


Clarion Collection Hotel Victoria_16_9Clarion Collection Hotel Victoria


Morgenfrisk i Stavanger


CLARION HOTEL AIR, STAVANGER AIRPORT


Plassering på listen: 5
Karakter: 9,48
Antall stemmer: 1194


Flyplasshotellet Clarion Hotel Air har gått oppover som en rakett på frokostlisten. Hotellet åpnet for to år siden (2016), og byr på en stor frokost der det hjemmebakte brødet og de varme rettene har fått stor oppmerksomhet.


Clarion Hotel Air breakfast_16_9Clarion Hotel Air


Clarion Hotel Air breakfast 2_16_9Clarion Hotel Air


Fjordutsikt med påfyll


QUALITY HOTEL LEANGKOLLEN, ASKER


Plassesring på listen: 8
Karakter: 9,46
Antall stemmer: 878


Med sin vakre beliggenhet fører Quality Hotel Leangkollen gjestene høyt over Oslofjorden i Asker. Om sommeren kan frokosten inntas på terrassen, og om vinteren kan man kose seg innenfor de tykke tømmerveggene. Tilbudene er de samme som på alle andre Quality Hotels, men for å sette en ekstra spiss på frokostgjestenes morgen går personalet rundt med kaffe på termos. Slik kan man både få en kopp servert ved bordet, eller få påfyll, om man ønsker det.


Quality Hotel Leangkollen Asker_16_9Utsikt fra Quality Hotel Leangkollen


Oslos beste croissanter


CHRISTIANIA TEATER, OSLO


Plassering på listen: 21
Karakter: 9,36
Antall stemmer: 1494


I den koselige restauranten Teatro, med fin utsikt over Oslo sentrum idét byen våkner til en ny dag, blir froksten på Christiania Teater ofte lang. Her kan man steke sine egne belgiske vafler, fråtse i nypresset appelsinjuice, sprø grønnsaker, velvalgt pålegg (som for eksempel skagenrøre), sikkelig brødbuffé og varme croissanter.


Christiania Teater breakfast_16_9Hotel Christiania Teater


Christiania Teater breakfast_16_9Hotel Christiania Teater


Hjemmelaget i Trondheim


COMFORT HOTEL TRONDHEIM


Plassering på listen: 62
Karakter: 9,11
Antall stemmer: 2315


Førsteplassen blant Comfort Hotel tar Comfort Hotel Trondheim. Den hjemmelagde havregrøten gir gjestene en bra start på dagen. Et annet populært innslag er yoghurt med bær som serveres i porsjonskopper.


Comfort Hotel Trondheim_16_9Comfort Hotel Trondheim


Slik settes frokostkarakterene!


Høyest karakter er 10. Etter utsjekking setter gjestene karakterer på hotellets frokost etter fritt valg gjennom verktøyet Loopon. Den høyeste karakteren som ble oppnådd fram til svarene ble analysert i 2018 er 9,68. Den laveste er 6,66. Hele 84 hotell har en gjennomsnittskarakter på mer enn 9. Totalt var det 188 hoteller som fikk karakterer av 305 403 gjester. Gjennomsnittskarakteren for alle hotellene til sammen er 8,36.


I dag, per 2023, har har vi enda flere hoteller i porteføljen vår, så nye frokost-perler har også dukket opp de siste årene.


Dette er en artikkel som opprinnelig ble publisert i medlemsmagasinet Nights nr. 16 2018