Dosa Ivanov er barsjef på Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post. Ivanov er kåret til årets bartender for andre år på rad. Nå deler han noen av sine hemmeligheter. Blant andre en unik Strawberry-cocktail, og to lekre drinker for deg som kjører eller foretrekker alkoholfritt.

Drinker
Dosa Ivanov, Bar Manager på Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post, har blitt kåret Årets bartender for andre år i rad

Elsker klassikere


Dosa Ivanov er beskjeden når han skal forklare sin styrke som bartender.


– Jeg er en klassisk bartender, og jeg elsker å blande klassikere. Jeg elsker også å underholde mine gjester. Jeg liker å se at gjestene mine har det bra. Dosa Ivanov har vært med fra starten av på Clarion Hotell Post. Tidligere jobbet han på Stenungsbaden Yacht Club.


**Hva gjør Norda Bar og Grill til en god cocktailbar?

**– Publikummet vårt. Vi har mange stamgjester, både hotellgjester og gøteborgere. Gjester som prøver å gjøre noe nytt og som setter pris på barens egne cocktails.


**Hvilken cocktail serverer dere oftest i baren?

**– Mojito. Men den er vi ganske flinke på også.


**Hvordan finner du inspirasjon til nye cocktailer?

**– Mange ideer kommer når jeg er ute og løper. Jeg henter også inspirasjon fra Norda Bar & Grills mat- og smakskombinasjoner.


**Hvilken er din favorittcocktail?

**– Det er Dry Martini!


Besøk Dosa Ivanov på Norda Bar & Grill i Göteborg


En tre drinkers meny


Dosa Ivanov har satt sammen en serie på tre drinker eksklusivt for oss.



  • Teaparty – som han ble valgt til Årets bartender for

  • Garden Lemonade – som er en frisk favoritt

  • Strawberry – en helt unik cocktail


– Jeg ville at Strawberry-drinken skulle preges av inspirasjon fra både Sverige og Frankrike. Derfor er det Calvados og Chartruese i basisen. Men jeg bruker også eplemost fra Bohuslän. Jeg ønsker nemlig alltid å jobbe med lokale ingredienser.


Tips-fra-bartenderen-illustrasjon-drinker


TEAPARTY



  • 3 cl Boxer gin

  • 1,5 cl Cartron Curacao Orange

  • 1,5 cl Bols svarthyll

  • 2 cl honning

  • 2 limejuice, ferskpresset

  • 5 cl grønn te

  • 1/8 barskje Fernet Branca


Ristes og siles opp i lave glass, garneres med grønn te på glasskanten, lime & appelsintwist.


GARDEN LEMONADE



  • 4 cl Smirnoff vodka

  • 4 cl sitronjuice, ferskpresset

  • 3 cl sukkerlake

  • 5 mynteblader

  • 2 skvetter selleri bitter

  • Toppes med soda


Hell alle ingrediensene og mynten (støt lett med barskjeen) i et høyt glass, legg i fire store isbiter og topp drinken med soda. Garneres med mynte og agurk.


Strawberry CLUB APPLE



  • 3 cl Boulard VSOP, calvados,

  • 1 cl Chartreuse gul

  • 2 cl kanelsukkerlag

  • 3 cl sitronjuice, ferskpresset

  • 6 cl eplemos


Ristes og siles opp i et høyt glass, garneres med fersk estragon og epleskiver


Lekkert uten alkohol


Enkelte situasjoner krever at drinkene nytes uten alkohol. Kanskje er barn til stede, eller kanskje du rett og slett skal kjøre bil hjem. Vår bartender er hellig overbevist om at den ”hvite” varianten slettes ikke trenger å være hvit. Her er et par smekre, lekre alkoholfrie oppskrifter – fra selveste Dosa Ivanov:


Morning strawberry glory



  • 10 cl appelsinjuice

  • 2 cl jordbærpuré

  • 2 cl sitronsaft

  • 1 cl sukkerlake

  • 3 – 4 mynteblader


Ristes og dobbelsiles opp i et highball-glass, garneres med jordbær på spyd og mynteblomster.


Mexican breakfast



  • 10 cl eplejuice

  • 2 cl sitronsaft

  • 3 cl agavesirup

  • 2st annanasbiter

  • toppes med soda


Fruktbitene moses med skje, drinken ristes og dobbelsiles opp i et highball-glass, garneres med eple og revet appelsinskall.