Hvis du har gått glipp av frokosten og det nærmer seg lunsj, hvorfor ikke kombinere disse med en god brunsj? Det finnes mange gode og rimelige restauranter og kaféer i Gøteborg, vel verdt et besøk hvis du er ute etter en god brunsj.

Brunsj på Boulebar, Gøteborg
Boulebars brunsjmeny har inspirasjon fra det franske kjøkkenet. Foto: Boulebar Gøteborg

Norda


Lokalisert på Clarion Hotel Post, rett ved siden av Drottningtorget foran Göteborgs sentralstasjon, ligger restaurant Norda. Det elegante art deco-interiøret er innbydende og gir et tydelig hint om den høye klassen på restauranten.


Brunsjen hos Norda ligger på et toppnivå – den ble faktisk kåret til den beste i verden i 2015 av The Mirror. En av grunnene til dette finner man på kjøkkenet, nemlig konditor Patrik Fredriksson som har vunnet flere tunge priser, og som er en god nok grunn for å besøke restauranten.


Er du på jakt etter brunsj i Göteborg som holder et så høyt nivå som mulig, er Norda et utmerket valg. Brunsjen er stor og variert med både kalde og varme retter, i tillegg til et deilig dessertbord. Hvis du i tillegg bor på hotellet, har du også en helt fantastisk frokostbuffé å se frem til. Som du sikkert mistenker, er restauranten velbesøkt og populær, så et godt tips er å planlegge på forhånd ved å bestille bord.


Norda, Clarion Hotel PostNyt den fantastiske atmosfæren på Norda, Clarion Hotel Post i Gøteborg.


A43 Coffee


Beliggende ved Kungsportsavenyn, ved siden av Bio Roy, ligger A43 Coffee. Det er en koselig kafé som fokuserer på selve kaffeopplevelsen. Et utmerket alternativ for deg som ser etter en enklere brunsj i Göteborg med veldig god kaffe. Mellom 07:30 og 11 finner du gode rundstykker, kaffe, juice og andre gode ting. Deretter kan du kose deg med pizzetta (en liten pizza) eller grillede smørbrød.


Joe Farelli


En kombinasjon av Italia og USA. Joe Farelli ligger midt på Avenyn, i nærheten av flere av våre hotell i Gøteborg. Menyen består av amerikanske og italienske klassikere, fra herlig pizza til hamburgere, stek og mye mer. Vanligvis er det lunsj som gjelder her, men hver søndag tilbys brunsjbuffé fra 11:30 til 16:00 (245 kr for voksne og 129 kr for barn). Du spiser så mye du orker, og på menyen finner du pizza, hamburgere, pannekaker og mange gode retter.


American pancakes and bagles during brunch at Joe Farelli, GothenburgJoe Farelli byr blant annet på amerikanske klassikere som pannekaker og bagels. Foto: Joe Farelli


Boulebar


10 minutters gange fra Avalon Hotel, som ligger ved Rosenlundsgatan, ligger populære Boulebar. Restauranten er populær av flere grunner, ikke minst på grunn av den nydelige innredningen og den koselige «uteserveringen». Alt er innendørs, men det er innredet og designet for å etterligne et utemiljø. Akkurat som navnet antyder, er det også boulebaner her, perfekt for et hyggelig boulespill enten før eller etter måltidet.


Hver helg mellom 10:30 og 15:00 tilbys det en fantastisk brunsj. Du kan enten velge Le Boulebrunch for 350 kr per person eller Le Brunch for 250 kr per person (95 kr for barn). Brunsjmenyen er inspirert av det franske kjøkkenet med både vegetariske og ikke-vegetariske retter, og en herlig dessertbuffé.


Boulespel på Boule Bar, GöteborgBoulebar Gøteborg passer perfekt for både store og små. Foto: Boulebar Gøteborg


Egg & Milk


Nord for Slottsskogen, ved Øvre Husargatan, ligger den amerikanske restauranten Egg & Milk. Her er det 50-tallet som gjelder, både når det kommer til interiøret og menyen. Du tilbys klassikere som pannekaker, bagels og selvfølgelig også milkshakes. I tillegg har du også ferskpresset juice og mange andre gode retter å velge mellom. Deres brunsj-kombo lar deg velge hva du vil. Egg & Milk har åpent fra 7 til 15 hver dag.


Unn deg noe godt


Enten du leter etter en god frokostbuffé, brunsj eller vil unne deg en gourmetmiddag, kan vi hjelpe deg med å finne gode alternativer. Med våre tips har du alltid gode restauranter og spisesteder du kan besøke.
La deg friste av flere restaurantguider og tips til hvor du kan spise og drikke her.