For å redusere CO2-utslippene lanserer vi denne våren en belgfruktburger på restaurantene våre – naturligvis både lokalt produsert og supergod.

plant burger, vegetables, bread, platter
Nyt den gode belgfruktburgeren på noen av restaurantene denne våren!

– «Vi er kresne når det kommer til hva vi setter på menyen, og vi har ikke senket kravene nå. Dette er en veldig god burger som vi er glade for å kunne tilby gjestene våre,» sier Fredrik Blomberg, Director of Food & Beverage på Strawberry.Belgfruktburgeren er en burger som du virkelig kan nyte og spise med god samvittighet. Fordi den er basert på svenskdyrkede belgfrukter, er den betydelig mindre belastende for miljøet enn en vanlig burger av storfe – en kilo storfekjøtt slipper i gjennomsnitt ut 26 kg CO2e, mens samme mengde belgfrukt slipper i gjennomsnitt ut 0,7 kg CO2e.


Dessuten krever en belgfruktburger bare en åttendel dyrkbar jord av det en storfeburger gjør.
Et miljøsmart og sunt alternativ


Formålet med belgfruktburgeren er å tilby gjestene en miljøsmart utfordrer som bidrar til bærekraftig landbruk, men som er like uimotståelig som originalen – om ikke enda mer.  • «Våre gjester elsker hamburgere. Uansett hva vi setter på menyen kan ingenting true den. Som hotellkjede vil vi utfordre gjestene våre og får dem til å oppdage nye matvarer som de ellers ikke ville prøvd. Vår nye belgfruktburger er et slikt eksempel,» sier Fredrik Blomberg.


Utover belgfrukter inneholder burgeren også sopp, havre og camelinafrø. Samtlige råvarer i burgeren er dyrket i Sverige, noe som bidrar til et bærekraftig svensk landbruk. Foruten de miljømessige fordelene finnes det også fordeler sett ut fra et helseperspektiv. Belgfruktburgeren inneholder 86 % umettet fett og er rik på fiber.


Så, bidra til å redusere CO2-utslippet, spis noe godt for magen og prøv belgfruktburgeren som kommer til restaurantene våre denne våren!