Medlemskap

Mote

Shoppingguide i København: En herlig miks av luksus og deilig dansk design

Danskene har rendyrket en stil ingen andre har maken til: «I woke up like this». PR-ansvarlig og moteekspert Frederikke Schantz guider deg til de beste butikkene i København.

Frederikke in a store in Copenhagen city talking about Danish design.
 • – Aller først må jeg si at København er en deilig by bare å streife rundt i. Det er en storby, men den har en følelse av noe lokalt.

 • – Med små kafeer på gatehjørner med stamkunder, københavnere som pendler til jobb på sykkel, også er det ikke tvil om at dansk design alltid har vært en del av vår historie, sier Frederikke (33) til Strawberry.

 • Hun er utdannet skredder, bor på Østerbro, er tobarnsmor, PR-ansvarlig for det danske klesmerket MUNTHE.

 • Men ikke bare det; Hun er også instagrammer og svært godt oppdatert på hva som gjelder i moteverden.

 • – Når det gjelder butikkene i København, så har du en herlig miks av luksusmote, små lokale butikker, og alle de deilige danske designerne side om side.

 • Danskenes casual stil

  Danskene er kjent over hele Europa for sin minimalistiske og funksjonelle stil – både når det gjelder klær og interiør.

 • – Som nevnt er jo design noe de fleste dansker har vokst opp med, og det er også derfor noe som er helt naturlig for oss i hverdagen.

 • Københavnere har tatt looken «I woke up like this», hvor stil er noe man leker med, men helst uten for mye sminke, og gjerne se litt casual ut, sier Frederikke.

Her er Frederikkes beste tips til dansk design i København

MUNTHE


Adresse: Store Regnegade 2


Trendy, delikat, tidløs og luksuriøs mote til kvinner. Her finner du kjoler, bluser og bukser. I butikken selges både MUNTHEs egen kolleksjon, interiørmerket Casa de Luxe og interiør generelt.


Saks Potts


Adresse: Bredgade 73


Et hot klesmerke som ble etablert i 2014 av Cathrine Saks og Barbara Potts. Kjent for å være fargerike, for sine kule pelser (modell Kendall Jenner er blitt knipset iført en grønn pels fra Saks Pott) og for å ha et vintagepreg over plaggene.


– Vi startet egentlig bare med å lage klær vi og vennene våre ville gå i, har designerne uttalt til Independent.


HAY House


Adresse: Østergade 61


HAY er kjent for god kvalitet innen møbler, belysning og accessorirer. Det danske merket er særdeles gode på å mikse lyst treverk, glass og ull. Mange hjem i Norden er fylt med de fargerike lagringsboksene, de ioniske Dot-putene i sofaen, eller drømmer om HAYs knallgrønne utebenk.


Wood Wood


Adresse: Grønnegade 1


Her finner du både herre- og dameklær, og en stil som balanserer mellom streetwear og avantgarde. Merker du kan kjøpe her er WTAPS, Adidas, Comme des Garçons, Barbour og CristaSeya.


Studio Arhoj


Adresse: Skindergade 7


Interiørdesign og keramikkstudio hvor du kan finne glass, skåler, kaffekopper og vaser. Og få med deg noen unike skatter som ingen andre har. Helt nydelig butikk.


Andre anbefalte butikker innen interiør, er Beau Marché, Paustian, Stilleben, Louise Roe og Shop DORA. Og er du fortsatt ikke sliten i beina, så nevner Frederikke følgende must: Lot#29, Time’s Up Vintage, Storm, Nué / Another Nué og I Blame Lulu.

 • Gode shoppingtips i København

  Selv om danskene er gode på minimalisme, det nordiske og det å være avslappa, så vil Frederikke utfordre deg når du shopper i storbyen:

 • – Vær tro mot deg selv. Hvis du elsker farger, så slå deg løs. Er du minimalist, så hold selvsagt fast ved det.

 • – Jeg mener, jeg kan ofte se på minimalistiske kvinner som kun kler seg i sort/beige og kjenne jeg blir misunnelig på deres rolige og luksuriøse stil, men tar jeg på meg slike klær, så sovner jeg når jeg kikker på meg selv i speilet, sier Frederikke og ler

 • Hun er selv ofte iført en knallgrønn blazer, rosa skjorte og bukse eller lag på lag med farger.

 • – La deg inspirere av alle de nydelige trender som kommer og går gjennom tiden, men ta til deg kun den trenden som passer deg. Jeg er litt sånn som suger til meg alt av det nye, men det er viktig ikke å glemme seg selv på veien.

 • Vær deg selv slik du er, og god shopping i København!

Nyeste innlegg