Medlemskap

Birgitte forelsket seg i København, jazzen og kulturen

Birgitte studerte i København for å bli prest. Men ble så forelsket i kulturen og menneskene i byen at hun droppet ut av studiene og satset på det hjertet hennes ville; nemlig jazzen.

 • Til blå toner og velkjent lyrikk synger Birgitte Soojin på en gammel klassiker av Billie Holliday på en av byens jazzbarer. Hun elsker jazz. Og hun elsker København.

 • – Det er noe ved jazz som treffer sjelen. Sånn er det med København også. Den vokser på deg og det blir til et kjærlighetsforhold, sier jazzsangeren.

 • Etter at hun flyttet fra Norge til København for snart 20 år siden, vokste det raskt frem en dyp kjærlighet til byen, folket og jazzkulturen, som er helt spesiell i København. Hun studerte teologi og tanken var å bli prest. Men slik skulle det ikke gå.

 • – Du møter en helt unik frihetsfølelse som du ikke finner noen andre plasser i verden. Her kan alle være den de vil være. Og vil du dele av deg selv i møte med andre, så er københavnerne generøse og inkluderende mennesker, sier Birgitte og legger til:

 • – Jeg slet med å finne min retning i livet. Men det endret seg etter at København ble mitt hjem.

Noma og Alchemist

Denne frihetsfølelsen og rausheten som Birgitte snakker om, er kanskje noen av grunnene til at København er blitt satt på verdenskartet. Her finner du noen av verdens beste restauranter, som Noma eller Alchemist med sine 50 retter. Og du finner også noe av det ypperste innen design, kunst eller kultur. Med en god dose tradisjon og historie tør allikevel denne byen å prøve ut nye trender og impulser hele tiden. Pulserende i takt, som en catchy jazzlåt på sitt beste, uten å miste seg selv.


Birgitte tar en rask pause mellom de klassiske jazzlåtene hun har plukket ut for kvelden og nipper av et lite glass som fukter stemmebåndene godt.


– København er rikt på så mye. Her er noe for enhver smak. Og det skjer noe i denne metropolen som gjør at den aldri hviler eller er fornøyd med seg selv. Uten at den mister sin identitet fra sine tradisjoner eller sin historie. Gir du denne byen en sjanse, så kommer ikke du heller til å forlate den igjen, advarer Birgitte.

 • Birgittes kulturperler i København

  Er du interessert i jazz, så har byen en årlig jazzfestival i starten av juli som tiltrekker seg de største artistene fra hele verden.

 • Ellers i året er det også mulig å få en god dose jazz på noen av de unike utestedene som du finner her.

 • Etter nesten 20 år som sanger har Birgitte blitt svært godt kjent med hva København har å tilby.

 • Her er seks kulturskatter som hun mener er verdt å besøke for å få en smakebit av hva som gjør denne byen så unik.

1. Hvide Lam Café


Adresse: Kultorvet 5


Grunnlagt i 1807 og er en av de fem eldste vertshusene i København. Her får du klassiske danske smørbrød og selvsagt snaps. Har jazz på menyen nesten hver eneste kveld.


2. Bo-Bi Bar


Adresse: Klareboderne 14


Dette er angivelig den eldste brune baren i København. Originalt interiør, støvete atmosfære og fortsatt et lokalt sted for mange forfattere og kunstnere. Alt ved det føles autentisk og har en moderne kulhet over seg på samme tid.


3. La Fontaine


Adresse: Kompagnistæde 11


Dette er en av de eldste jazzklubbene i Europa. Flott beliggenhet. Flott musikk. Perfekt til søndagskvelder. Her er jazznivået høyt. Prisene er rimelige og personalet er vennlig. NB: Vanskelig å finne sitteplasser - så vær tidlig ute.


4. Hviids vinstue


Adresse: Kongens Nytorv 19


Københavns eldste vinstue ble grunnlagt i 1723. Her kan du nyte danske smørbrød og kalde øl i den autentiske tavernaen. Hviids Vinstue er spesielt kjent for sin gløgg, som de serverer hvert år fra 11. november kl 11:00. God service og deilig stemning.


5. Cafe Intime


Adresse: Allégade 25


Jazz- og drikkested som har eksistert over 100 år som utested. I bydelen Frederiksberg i København finner du dette unike stedet. Gå inn og føl historien mens du skriver den. Dette er et koselig og varmt sted som er verdt et besøk.


6. Allégade 10


Adresse: Allégade 10


Denne finner du også i hjertet av Fredriksberg. En av Københavns eldste restauranter, fra 1780. Tradisjonsrik dansk mat, nydelig hage og herlig betjening. En av mine favoritter. Her kan jeg slappe av og nyte en kaffe, et glass vin eller et deilig dansk måltid i fred.

Nyeste innlegg