Medlemskap
Kid looking at a glas wall filled with colors.

Familie

10 kule ting å gjøre i København med barn

Se hammerhai på Den Blå Planet, kjør karuseller og berg-og-dal-baner eller ta en tur i verdens beste sykkelby. Her er aktivitetene i København for hele familien, som du trolig ikke visste om.

Louisiana Art Museum in Denmark.
  • Strawberry har laget den enkle og gode oversikten over aktivitetene du må få med deg i København. Her finner du en lekeplass de lokale bruker, gratis museum og offentlig bad med fantastisk arkitektur.

  • Enjoy – uansett alder!

  • 1. Louisiana kunstmuseum

    Adresse: Gl Strandvej 13

  • Ta toget cirka 50 minutter utenfor sentrum, til Louisiana kunstmuseum. Vi kan garantere at det er verdt turen.

  • Museet er helt unikt med samtidskunst, arkitektur og natur i ett. Her kan man oppleve dansk modernisme, men også se kunst fra storheter som Max Ernst, Pablo Picasso og Andy Warhol.

  • For familier finner man et eget barnehus hvor det alltid er nye workshops og aktiviteter. Og det beste er at museet er gratis for alle barn og unge under 18 år.

  • Foto: Kim Hansen, Visit Copenhagen

Tivoli


Adresse: Vesterbrogade 3


Det kjente og klassiske Tivoli ligger midt i sentrum av København. Stedet har vært en attraksjon siden åpningen i 1843, men med slagordet «Tivoli blir aldri ferdig» er stedet under stadig utvikling. Her finner dere karuseller, berg-og-dal-baner, radiobiler, akvarium og restauranter. Passer for hele familien og alle aldre.


3. Bakken


Adresse: Dyrehavevej 62


Dyrehavsbakken, eller Bakken på folkemunne, ligger i Dyrehaven nord for København. Og for et historisk og herlig sted! Dette er verdens eldste fornøyelsespark, som inneholder alt fra gamle, klassiske berg-og-dal-baner, til nyere og mer heftige attraksjoner. Det er faktisk gratis inngang og underholdning på Bakken, og du betaler bare for å kjøre karuseller.

Mum and her child on an attracktion at Bakken

4. Sykkeltur


Adresse: Hele København


Det er ingen som er bedre på sykkelkultur og sykkelveier enn danskene. Byen har flere utleiesteder av sykler, både med og uten tralle til barn. Sjekk med hotellet du bor på om de har sykler til utlån, for eksempel kan gjester på Villa Copenhagen leie en grønn liten Villa Bike for 150 DKK dagen. Fiks deg en sykkel og cruise rundt hele dagen på sightseeing. Enkelt og fantastisk.


5. Den blå Planet


Adresse: Jacob Fortlingsvej 1


Vi antar nå at du har leid sykler til hele familien, og da er det kun en halvtimes sykkeltur fra sentralstasjonen og ut til Den Blå Planet. Dette er Nord Europas største akvarium, og her kan dere se alt fra oter, rokke, arapaima (en av verdens største ferskvannsfisker) til det mest spennende: hammerhai.


6. Vaktskifte på Amalienborg


Adresse: Amalienborg Slotsplads 5


Amalienborg er hovedresidensen til den danske monarken. Klokken 11:30 hver dag går marsjen til de danske kongevaktene, og denne ender i et vaktskifte foran Amalienborg Slott klokken 12:00. Er selveste dronningen på Amalienborg, kan du også få med deg slottsmusikken.


7. Faraos Cigarer


Adresse: Flere butikker i sentrum


Har du litt eldre barn, er det verdt å ta en tur til Faraos Cigarer, som du finner flere steder i København sentrum. Butikken bugner over av tegneserier, postere, utkledning, spill og bøker. Hva med å sikre deg Tintin-raketten du alltid har ønsket deg? Eller la barnet få en til Funko POP-figurer fra Marvel? En reise i nostalgi for de voksne, og et sikkert kort for barna og tenåringene.


Foto: Visit Copenhagen

Children around a table at Experimentarium in Copenhagen.

8. Kastrup Søbad:


Adresse: Amager Strandvej 301


Offentlig bad som har inspirerende arkitektur og er kjent som «Sneglen». Kastrup Søbad er laget slik at en brygge stekker seg fra land og ut til en sirkulær innhegning som hever seg gradvis - og ender i en fem meter lang stupeplattform. Kastrup Søbad er helt gratis, har omkledningsrom og dusj.


9. Experimentarium


Adresse: Tuborg Havnevej 7


Vitenskapsmuseum som er spennende for alle aldre. Her kan dere teste og lære om teknologi, natur og fysikk, som for eksempel sansetunnelen, hvor du opplever spedbarnets første synsinntrykk fram til eldre menneskers begrensede hørsel. Eller dere kan gå på oppdagelsesreise gjennom kroppen, lære om vind og vann og til slutt kanskje bli klokere på lysets egenskaper i lyslabyrinten?


10. Dansk bakst


Adresse: Copenhagen Central Post Building


Danskene kan smørbrød, østers og pølser som ingen andre. Men de er også usedvanlig gode på bakst, en matrett barn aldri sier nei til. Villa Copenhagen har sitt eget bakeri, Rug Bakery, og her bør dere prøve stedets surdeigsbrød, berlinerbolle, og klassikeren pain au chocolat.


__God dag og godt sukkerkick! __

Nyeste innlegg