De beste opplevelsene i fredfulle Bodø – en by full av karakteristisk arkitektur fra etterkrigstiden, kombinert med fargerike handlegater, en storslått havn og vakkert fjellandskap.

Båt på vann
Bodø fikk bystatus i 1816 er et flott reisemål med mange spennende attraksjoner

Like nord for Polarsirkelen, ved den vakre nordlandskysten finner du Bodø. Byen som fikk bystatus i 1816 er et flott reisemål med mange spennende attraksjoner. Ved hjelp av TripAdvisor gir vi deg de beste opplevelsene Bodø har å by på.


#1. Luftfartsmuseet


Spitfire2043Bilde: Luftfartsmuseet


Det Norske Luftfartsmuseet byr på den største samlingen av militær og sivil luftfartshistorie. Museet åpnet i 1994 og finner sted i en gigantisk propellformet bygning, noe som alene gjør det verdt et besøk.


2. Saltstraumen


shutterstock_218576221 (1)Bilde: Maciej Modzelewski via Shutterstock


Verdens sterkeste tidevannsstrøm er Saltstraumen. Hver sjette time renner enorme mengder vann gjennom sundet som forbinder Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. I en fart på opp mot 40 km/t skapes malstrømmer så brede som 10 meter. Naturkreftene er virkelig på sitt sterkeste her, så vær forsiktig.


#3. Kjerringøy Handelssted


Kjerringoy venture norwayBilde: Nordlandmuseet


Et besøk hit tar deg tilbake i tid. Stedet var tidlige handlessentrum, og byr på kystkultur i unike omgivelser. Mange av bygningene er originale, så sørg for å få med deg en guidet tur for å lære alt om 1800-tallets hverdagsliv. Kjerringøy handelssted er en del av Nordlandsmuseet hvor det også er mye annet spennende å se.


#4. Mjelle


mjelleBilde: @birkelandmona via Instagram


Selv om det begynner å bli en stund siden badesesongen tok slutt, burde du besøke Mjelle. Stranda er rangert som den fjerde mest populære attraksjonen i Bodø, så vi kunne ikke la vær å ta den med på lista. Du trenger ikke engang å bade for å sette pris på den vakre naturen, men om det krystallklare vannet frister for mye kan du jo alltids dyppe føttene i vannkanten.


#5. Nordlandsbadet


Dersom du likevel kjenner trangen til å bade vil denne perla av et badeanlegg dekke alle dine behov. Nordlandsbadet er en av Norges mest moderne og prangende badeanlegg, med ulike bassenger, vannsklier, strømningskanaler, huler og boblebad. Her kan du enkelt tilbringe flerfoldige timer.


#6. Bodø domkirke


shutterstock_77104726 (1)


Bilde: Shutterstock


En gammel kirke i ny drakt. Bodø Domkirke ble bygd i 1950 etter at dens forgjenger ble ødelagt i en brann, som resultat av bombingen under 2. verdenskrig. Kirka er den største i byen og er definitivt verdt et besøk!


Besøk Bodø


Dette er kun noen få tips, så for å sørge for at du ikke går glipp av noen godbiter – ta en titt på hele listen på TripAdvisor.


I tillegg til aktiviteter, trenger du også et sted å bo når du er på ferie. Og sted å bo er vår spesialitet! Vi har hele tre hotell i Bodø, så du kan velge din favoritt. Du bor sentralt og hipt på flunkende nye Comfort Hotel Bodø, som åpner i juli 2021, så du kan få med deg alle de spennende aktivitetene byen har å by på. På Clarion Collection Hotel Grand Bodø bor du ekstra behagelig, bare et steinkast fra havna og midt i sentrum. Og ser du etter et helt nytt og familievennlig hotell, inviterer vi deg til å prøve ut helt nyåpnede Quality Hotel Ramsalt som åpner dørene i juni 2021. Vi gleder oss til å se deg i Bodø!