Hva tenker du på når du hører Gyllene Tider og bølgeskvulp i det fjerne og du må be om «kåv» i pølsebua? Den svenske perlen Halmstad, naturligvis! Halmstad er ikke bare et herlig sted å besøke om sommeren, men byr på mange severdigheter og spennende besøksmål året rundt. Bli med videre og les om noen av de 6 beste!

Tylosand beach in Hlmstad summer
Photo: Patrik Leonardsson

1. Nyt dagen med sand mellom tærne på Tylösand


iStock-tylosand-halmstad.beach


Først på listen må vi naturligvis sette Tylösand – stranden som har gjort Halmstad til et skikkelig sommerparadis. Stranden er 4 kilometer lang med myke, gylne sanddyner og herlig after beach, fantastiske restauranter, vakre omgivelser og nærliggende golfbaner i toppklasse.


Med det store aktivitetsutvalget på og i nærheten av stranden er det lett å tilbringe hele dagen der, men det blir også en perfekt avslutning etter en dag med shopping eller utforsking av byen. For det høres vel deilig ut å sitte med en drink i hånden, sand mellom tærne og samtidig lytte til musikken fra after beach-en som nettopp har startet?


2. Eventyr, plask og velvære på Halmstad Arena Bad


halmstad arena fri anvending * Foto: Anders Andersson*


Når været ikke passer for en dag på stranda, har du og reisefølget ditt fortsatt mulighet til å nyte en dukkert på et av Sveriges største opplevelsesbad! Halmstad Arena lokker med vannsklier og eventyrbasseng, og her finner dere både fossestryk, boblesone, rette og svingende sklier og en strømkanal som gjør opplevelsen litt ekstra spennende!


Eventyrbadet har også barnebasseng og plaskeland for de aller minste og et mosjonsbasseng for den som vil bevege litt ekstra på armer og ben. Eller hvorfor ikke koble av på velværeavdelingen?


3. Slipp kreativiteten fri på Hallands kunstmuseum


Er du kunstinteressert kommer du garantert til å klappe i hendene når du spaserer inn i Hallands Kunstmuseum. Museet ble innviet i 1933 og har vakker beliggenhet like ved Nissanelva og Norre Katts Park midt i Halmstad. Her møter du på alt fra interessante kunstsamlinger av blant annet Halmstadgruppen, Söndrumskolonien, GAN, Thea Ekström, Roj Friberg, Olle Bærtling och Lotta Antonsson. Et perfekt sted å tilbringe formiddagen med vennene dine!


4. Opplev glemte tider på Friluftsmuseet Hallandsgården


edt-friluftsmuseet--hallandsgarden-credit-Lisa-andersson* Foto: Lisa Andersson HACB*


Hallands Kunstmuseum forvalter også Friluftsmuseet Hallandsgården hvor du er velkommen året rundt. Dette friluftsmuseet byr på morsomme aktiviteter for både store og små, og er et perfekt besøksmål for den som vil oppleve historien på nært hold. Benytt sjansen til å besøke Hörsåsstugan, Eldsberga skole eller stallen og se hvordan man levde her før i tiden, enten på egen hånd eller med hjelp av noen av Hallandsgårdens kunnskapsrike guider. På stedet finnes det dessuten en sommeråpen café, et lite utstillingslokale og en populær lekeplass.


5. Fyll handlevogna på Hallarna Halmstad


Hallarna-shopping-center-in-halmstad Foto: Hallarna Halmstad


Den som elsker shopping og mote bør definitivt sjekke ut Hallarna Halmstad! Det er et flott kjøpesenter med et stort butikkutvalg et stykke utenfor Halmstad og passer perfekt som utfluktsmål på en renoværsdag. Her finner du store kjeder og små nisjebutikker side om side med restauranter, caféer, skjønnhetssalonger og lekeplass til de små, noe som gjøre Hallarna til et sted hvor det er lett å tilbringe en hel dag.


6. Spaser rett inn i 1600-tallet på Halmstad slott


Halmstad-slott.stockFoto: Niko Virtanen https://nikovirtanen.com


Fascineres du også av historie og gamle konger og dronninger? Da kommer du til å elske Halmstad slott. Det ligger vakkert til ved elven Nissan og stod ferdig på 1600-tallet. På den tiden var Halmstad og Hallandområdet dansk. Byggingen ble startet da Kong Christian IV ønsket seg et stort og mektig bosted han kunne trekke seg tilbake til når han skulle besøke Halmstad. Slottet ble svensk allerede i 1645, og fungerer i dag som bosted for Hallands guvernør.


Pass på å få med deg en guidet tur i de storslåtte lokalene, og lær deg mer om menneskene som en gang har besøkt og bodd på slottet! Borggården utenfor brukes ofte til ulike musikkarrangementer og utendørsteater om sommeren, og i jula arrangeres et gammeldags julemarked.


Tips til sentral overnatting i Halmstad


EDTCC-Norrepark-superior-double-room--2913


Er du fysen på å bestille en koselig hotellweekend i Halmstad? Perfekt! Da har vi et skikkelig godt tips til et sentralt overnattingssted med nærhet til severdigheter, besøksmål og restauranter. Clarion Collection® Hotel Norre Park byr på komfortable og koselige rom for både store og små gjester. Det ligger like ved Norre Katts Park, og et opphold der inkluderer både en bugnende frokostbuffé, Afternoon Sweets og Evening Meal. Velkommen!