Står en tur til Västerås oppført i kalenderen din? Elsker du mat? Perfekt! Da har du kommet til riktig sted. Vi har nemlig samlet fem av Västerås sine beste restauranter akkurat nå – og de bare venter på å få smaksløkene dine til å danse. Velg blant sjarmerende, moderne, små og luksuriøse spisesteder som serverer alt fra helgens beste frokost til ukens mest velsmakende middag.

Frank Rules på restaurant FRANK

lamb-shank-served-on-plate-with-potato-mash

Västerås er en koselig og passe stor by som ligger inntil Mälaren, og som byr på en rekke ulike ting å se og oppdage i tillegg til et spennende restauranttilbud. Med andre ord det perfekte reisemålet for en hyggelig dagstur sammen med familien din, en konferansereise eller en romantisk helgetur med partneren din!

Begynn reisen på best mulig måte ved å booke et bord på den sjarmerende restauranten FRANK. Denne bistroen har en sentral beliggenhet og kun én ting på menyen: Frank Rules. Velg mellom kjøtt, fisk eller vegetar fra denne 4-retters menyen, så vil de profesjonelle kokkene fikse resten. FRANK ble omtalt i White Guide i 2018 og vil garantert leve opp til forventningene!

  • Type mat: europeisk/svensk/skandinavisk/vegetarianervennlig
  • Passer til: par/større selskaper
  • Prisnivå: høyt

Svensk, amerikansk og fransk på Nya Hattfabriken

Mussels-on-platter-with.fries-and-mayonnaise

Klarer ikke du og reisefølget ditt å bestemme dere for kveldens mattema? Ikke noe problem! På Nya Hattfabriken står alt fra svenske klassikere, som toast Skagen, Wallenbergare og Kalix löjrom, til moules frites, tarte flambée og T-bone steak med bearnaisesaus på menyen.

På Nya Hattfabriken har de skapt en atmosfære som minner om en amerikansk/fransk bistro, men har likevel en touch av tradisjonelle, svenske lokalkroer. Her får du det beste fra flere matverdener! På den andre siden av Svartån, kun fem minutters gange unna, ligger Clarion Collection® Hotel Etage. Dette hjemmekoselige hotellet tilbyr hyggelige og komfortable rom med både butikker, severdigheter og restauranter rett rundt hjørnet.

  • Type mat: internasjonalt/svensk
  • Passer til: par/familier/større selskaper
  • Prisnivå: middels

Duften av nybakte bakverk på Kopparlundens Bageri

bakery-cakes-assorted-different-kinds

Å gå inn på Kopparlundens Bageri er som å gå inn i en varm favn. Her bakes det brød og boller med kjærlighet av et lidenskapelig personale. Du kan velge å slå deg ned i den lille kafeen eller kjøpe med deg en nybakt baguett eller en pose med boller for en piknik i en av Västerås sine fine parker. Uansett om du er ute etter en hyggelig lunsj sammen med vennene eller en luksuriøs frokost for å starte helgen på best mulig måte med familien, er Kopparlundens Bageri et utmerket alternativ. Og apropos frokost – sjekk gjerne ut noen andre frokostbuffeer du ikke må gå glipp av, hvis du er som oss og ikke kan få nok av nypresset appelsinjuice, nybrygget kaffe og nybakte frokostbrød!

  • Type mat: bakeri/lokalt/vegetarianervennlig
  • Passer til: familier/par
  • Prisnivå: lavt

Grillmat året rundt på Agrill

Steak-on-plate-rosemary-potatoes

I det populære området rundt Östra Hamnen vil du ikke bare finne Comfort Hotel® Västerås. Her ligger også noen av Västerås' beste restauranter. En av dem er Agrill, hvor kjøttet tilberedes på store trekullgriller for å få den perfekte smaken. Her satser de på å servere kjøtt av den høyeste kvaliteten, og restauranten er derfor et utmerket alternativ for kjøttelskeren. Menyen byr likevel også på delikatesser som moules mariniéres, grillet tunfisk, ramen og boeuf bourguignon med svensk elgkjøtt. Det sjarmerende interiøret gir deg dessuten en følelse av å stige inn i 1920-tallet med dinglende frynser, fløyelsmøbler og stemningsfull jazz i bakgrunnen.

  • Type mat: internasjonalt/grill/svensk
  • Passer til: par/familie/større selskaper
  • Prisnivå: middels

Fra havet til tallerkenen på restaurant Kajplats 9

seafood-platter

Den vakre plasseringen inntil Mäleren gjør restaurant Kajplats 9 til det perfekte stedet for en god lunsj eller en hyggelig middag. Her fokuseres det på havets delikatesser med saltet laks, fisk- og skalldyrgryte, moules frites, røkte reker og østersfat på menyen. På Kajplats 9 får du også muligheten til å prøve et fantastisk skalldyrbord med venner, familien eller kollegaene! Det finnes selvfølgelig også flere alternativer for deg som er veganer, eller deg som ikke er så glad i skalldyr. Her får alle sjansen til å nyte et godt måltid!

  • Type mat: fisk og skalldyr/svensk/europeisk
  • Passer til: familie/par/store selskaper
  • Prisnivå: høyt

Videre lesing for den matinteresserte