Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

For en grønnere fremtid

Her kan du lese om hvordan vi jobber for å redusere klimaavtrykk, både i vår egen virksomhet og i vår verdikjede. Takket være Klimafondet kan vi jobbe for en grønnere fremtid!

Klimaarbeid

Vårt Klimafond

Gjennom vårt klimaarbeid reduserer vi klimaavtrykket til hotelloppholdet ditt på flere måter. I april 2022 lanserte vi vårt eget Klimafond med mål om å redusere karbondioksidutslipp i vår egen virksomhet, men også for å finansiere utviklingen av klimavennlige løsninger i hotellbransjen. I 2022 kunne vi donere 17 MNOK til fondet, noe som resulterte i investering i totalt 28 prosjekter for redusering av karbondioksid ved våre eksisterende hoteller og støtte til flere startups som utvikler bærekraftige løsninger for reiselivsnæringen.

Klimaarbeid

Vårt Klimafond har muliggjort flere spennende prosjekter for en grønnere drift. På Clarion Hotel® The Hub i Oslo skal 250 m2 solceller installeres på hotelltaket, som estimeres å kunne generere 30 000 kWh med strøm per år. Dette betyr en CO2-reduksjon på omkring 11 100 kg per år – noe som kan sammenlignes med nesten fire runder rundt jorden i en personbil!

Like mange solceller skal installeres på taket av Quality Hotel™ The Box i Linköping, hvor det estimeres å kunne generere opptil 42 000 kWh strøm per år, noe som tilsvarer 4% av hotellets totale energiforbruk. Prosjektet estimeres å resultere i en CO2-reduksjon tilsvarende rundt 5 runder rundt jorda i en personbil – 15 624 kg CO2 per år.

Klimaarbeid

Quality Hotel™ Friends i Stockholm skal 280 sensorstyrte dusjblandebatterier installeres for å minske vannforbruket. Prosjektet estimeres å kunne redusere forbruket med 300 000 liter vann per år, og krever mindre energi ettersom mindre vann må varmes opp. Dette betyr i sin tur en CO2-reduksjon på 4 200 kg per år. 

Den estimerte CO2-reduksjonen av disse prosjektene til sammen tilsvarer hele ti runder rundt jorda i en personbil – og det er bare basert på tre av våre 28 pågående prosjekter.

 

SAMARBEID

Partnerskap med ClimatePoint

Besparingen muliggjør også investeringer utenfor vår egen virksomhet. I partnerskap med ClimatePoint har vi satt opp to fond: Food & Agrotech og Buildings & Construction. Gjennom disse investerer vi i startups og entreprenører som utvikler bærekraftige løsninger innen hotellbransjen, både i dag og for framtiden. 

Vårt mål er å være klimanøytrale i vår egen drift, og minske utslippene i verdikjeden vår med 50% innen 2030. Bli med og utgjør en forskjell sammen med oss!

3.2.8.003 24
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkode

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.