MedlemskapMine bookingerKundeservice

Her finner du de beste vintageskattene i Oslo

Som i resten av Skandinavia kan vi også skryte av motebildet i Oslo. Fra eksklusive designerbutikker til vintage- og secondhand – her er stedene der du kan finne helt spesielle klær og accessoirer.

  • Oslo er en liten skattkiste av brukte klær og vintagefunn. Fra high-end til retro, her en liste over de beste vintagebutikkene om du er på jakt etter et kupp.

  • MA Vintage – Oslos beste high-end vintagebutikk

    MA Vintage på Frogner er en vintageelskers drøm. Her kan du finne sjeldne plagg av både eldre og nyere dato, samt populære vesker og smykker fra de aller største motehusene.

  • Ikke bare har de et stort utvalg av kvalitetsprodukter, men også gode priser.

  • Vi møter Siri i butikken hennes i Briskebyveien 28. En blid og imøtekommende dame kommer inn døra. Hun har på seg en stilig dress, pyntet med et fargerikt skjerf rundt halsen.

  • ­– Jeg har nettopp vært hos en kunde og hentet varer til butikken, forteller hun mens hun legger baggen med klær bak disken.

  • MA Vintage baseres på kommisjonssalg. Det betyr at privatpersoner leverer inn varer, og så tar MA Vintage en andel.

  • – Jeg plukker gjerne opp klær til butikken hvis jeg er ute og reiser, forteller hun.

  • Siri har drevet butikken i 13 år og har god kjennskap til de ulike merkene de tar inn.

  • – Vi garanterer for alt i butikken. Er jeg i det minste i tvil, må jeg se kvittering, eller så tar vi det ikke inn. Vi legger stolthet i alltid å kunne levere kvalitet og autentiske varer til kundene våre.

  • Å drive vintagebutikken er ikke enkelt. Prissetting og det å vite hvilke varer man skal ta inn, tar mye tid.

  • – Nå har vi omtrent 1300 kunder som leverer inn til oss. Alt fra ett plagg til flere sekker, og det tar tid, altså, forteller Siri med et smil om munnen.

  • Hun har alltid vært interessert i mote, og husker selv at da hun var yngre, lette hun ofte gjennom stort og smått på loppemarkeder eller på den lokale Fretex-butikken.

  • I tillegg er hun opptatt av bærekraft, det å forlenge livssyklusen til varene og redusere karbonavtrykket.

  • Interessen for mote, handler nok også om at Siri er opptatt av design og rene linjer, da hun egentlig er utdannet arkitekt.

Ekspertens tips til gode vintagekupp

– Se alltid etter kvalitetsstoff, og se på designet. Selv er jeg ikke så opptatt av fashion, men ser på hvordan ting er sydd, sømmene, og det arbeidet som ligger bak. Hvis jeg kommer over noe fra Dior, for eksempel, så vet jeg at det alltid er god kvalitet. Da kan man bruke varen i 10-15 år til, minst, forteller Siri. Selv liker hun aller best det som er mer avantgarde.

Avantgarde mote handler om å eksistere utenfor de etablerte motenormene. Plaggene er ikke foran trender – men er helt uavhengige av dem. Det som kjennetegner denne formen for mote, er hele antrekk, store volum, ulike teksturer, skulpturelle og ensfargede plagg.

– Det er ikke det vi har mest av, da det ikke er den største kundegruppen, men vi har merker som Maison Margiela, Commes des Garcons og Rick Owens.

Listen av merker er lang, og vi finner en rekke varer fra de aller største motehusene blant kleshengerne langs veggene.

Jimmy Choo, Prada, Chanel, Dior, Gucci, Hermès, Balenciaga, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana – ja, og enda flere.

Siri trekker frem en ring og et par øredobber fra det eksklusive merket Van Cleef & Arpels.

– Dette koster rundt 120 000 kroner nytt, her selger vi det for 70 000 kroner.

Smykkene er i fin stand, og alt av autentisitetsbevis følger med. Det er altså mulig å spare mye, og man finner absolutt også varer til en billigere penge. Her ligger prisene fra 200 kroner til flere hundre tusen.

Det er ikke bare Oslo-borgere som er innom butikken. I det siste har det vært flere dansker, italienere og amerikanere.

– De drar nok god nytte av valutakursen, også er det faktisk en del rimeligere hos oss enn i tilsvarende butikker i utlandet.

Og butikken kan sammenliknes med de flotteste vintagebutikkene i Paris, Milano, London og New York. Utvalget er stort og bredt.

Butikken finner du i Briskebygata 28 og 30, rett ved trikkestoppet Briskeby.

  • Frøken Dianas salonger – Fargerik moro

    Grünerløkka huser en rekke vintage- og bruktbutikker, og man kan bruke en hel dag på å tusle rundt i butikkene.

  • Frøken Dianas salonger er en av plassene man bør legge inn på sin vintagejakt. Butikken åpnet dørene i 2008, og har vokst mye siden den gang.

  • Her finner du håndplukkede vintagevarer og småmerker, smykker, vesker, hatter og annet gøyalt tilbehør i morsomme farger. De har også sitt eget merke, «Diana Vintage», som lages etisk i Kina.

  • I tillegg har damene bak butikken også skrevet bok om vintageklær og stylingtips.

  • Frøken Dianas Salonger har også nettbutikk med masse fin inspirasjon.

  • Foto: Frøken Dianas Salonger

Fretex Arkivet – Utvalgte skatter

Adresse: Universitetsgata 20

Fretex er Norges mest kjente og største bruktbutikk, og er en del av Frelsesarmeen. Her donerer nordmenn fra hele verden tingene sine – klær, interiør, smykker og andre småvarer. Det finnes en rekke Fretex-butikker, men bare fem som går under Arkivet. Den største butikken ligger i Universitetsgata.

Sortimentet her består av utvalgte produkter fra ulike designere sine tidligere kolleksjoner. Til Arkivet velges det ut ikoniske varer fra flere tiår, klær med gode materialer, ettertraktede merkevarer som har høy gjenbruksverdi, hverdagstøy og tilbehør til dame og herre, samt utvalgte interiørartikler. Varene som skal velges ut til Fretex Arkivet vil representere et smalere sortiment enn en finner i de andre Fretex-butikkene, men med mer dybde.

Velouria Vintage – Band shirts og Chanel

Adresse: Thorvald Meyers gate 34

Velouria Vintage ligger på Grünerløkka og er en godt kjent vintagebutikk. Her har de varer fra 50-tallet og oppover, både hverdagsplagg, statementplagg og finere tøy. Butikken har også et lite utvalg av eksklusive merker som Chanel, Fendi og Dior – men her er de best på kule band-T-skjorter, collegegensere og skinnjakker.

Prisløs - bærekraft og historie

Adresse: Øvre Slottsgate 6

Prisløs startet opp i Trondheim, og har hatt ulike pop-ups i Norge før de fikk butikk i Oslo. Navnet spiller på det engelske ordet priceless De håndplukker hvert plagg, og skriver historien til det plagget på lappene som henger på. De er svært opptatt av bærekraft og har zero waste som et overordnet mål, og ønsker å være et fullverdig alternativ til fast fashion. Her finner du alt fra ukjente merker til eksklusive plagg fra forskjellige tiår. I tillegg til å ha egen butikk er de ofte å finne på festivaler og pop-ups rundt omkring i Norge.

Colorful dress at vintage store in Oslo.Clothes hanging in a vintage store in Oslo city.Bags and shoes at vintage store MA Vintage in Oslo.

Nyeste innlegg