Er det lenge siden du var på en skikkelig jentetur? I så fall har vi tipsene som gir deg og venninnene dine to herlige dager i den svenske hovedstaden. For å gjøre det enkelt har vi gitt de to dagene hvert sitt tema – kunst og shopping – og vi har valgt steder vi vet dere vil elske.

Kvinner og sykkel
Dette er oppskriften for en feilfri jentetur, i følge oss selv

Dag 1 – Shop til you drop!


Frokost!


En ting av gangen! Før en lang og innholdsrik dag er det viktig å starte dagen med en god og energirik frokost, og vi har funnet det perfekte stedet for dere. Denne franske perlen vil få smaksløkene dine til å danse av glede! Petite France  har et godt frokosttilbud inkludert en søt godbit, som er vanskelig å motså. Men som Édith Piaf ville sagt: ”Non, je ne regrette rien”, som betyr ”Jeg angrer ingenting.”


Finn Petite France


Interiør


svenskttenn_butik_04Kilde: Svenskt Tenn


Hvem liker vel ikke å oppgradere redet sitt litt? Begynn med en svensk favoritt, Svenskt Tenn, en klassiker blant interiørentusiaster verden rundt. Merket ble grunnlagt i 1924, av Estrid Ericson, som viet sitt liv til å skape utsøkte designprodukter. Hun verdsatte godt håndverk, så om det er noe du setter pris på vil du elske denne butikken!


Finn Svenskt Tenn


Illum01_01_13166_v2Kilde: Illums Bolighus


En annen inspirerende designbutikk er Illums Bolighus, som fører noen av de største merkene innen dansk og internasjonal design. Her finner du merker som HAY, MuutoKay Bojesen og Iiittala. Du kan rett og slett ende opp med å kjøpe ordentlig kvalitetsdesign.


Finn Illums Bolighus


Café & lunsj


Etter en utmattende shoppingrunde, på leting etter de beste designvarene, begynner du sikkert å bli sulten. Og hva er vel bedre enn et sted som kombinerer god mat og herlig kaffe, for å holde energinivået oppe resten av dagen? Espresso House er en særs populær café som aldri skuffer. Ta en salat eller et smørbrød og en stor kopp kaffe for å holde fokus oppe!


Espresso House i Stockholm


Klær og sko


Så, hvilken shoppingdag er komplett uten et godt utvalg av klær og sko? Vi har en klar favoritt blant alle kjøpesentrene i Stockholm, nemlig NK (Nordiska Kompaniet), som er svært populært både blant lokalbefolkningen og turister. Senteret ble grunnlagt av 1902 av Josef Sachs, som ønsket å tilby kundene mer enn bare shopping – han ville gi dem en opplevelse. Han kalte det ”et kulturelt og kommersielt teater”. NK er fortsatt vel verdt et besøk og byr på merker som Hermés, Tiger of Sweden, Acne, Michael Kors og mange flere. Når du har handlet ferdig her er det på tide å dra tilbake til hotellet og gjøre seg klar for en lang kveld på byen!


Finn NK in Stockholm


Middagstid


f695eac5089af9725d51b801596936536fcc6539Kilde: Riche


Etter at føttene dine har gjenvunnet sin styrke, kle deg i ditt fineste antrekk og ta turen til legendariske Riche eller Akkurat, som er Sveriges ledende ølrestaurant. Disse tungvekterne av noen restauranter vil uten tvil gi deg vann i munnen. Riche serverer klassisk mat, som Toast skagen og kalvelever a l´anglais. Akkurat på sin side har et bredt utvalg av retter og Stockholms beste ølmeny.


Finn Riche

Finn Akkurat


Show


HOG_lans_press_1920x0Kilde: Dramaten


Hvorfor ikke avslutte en perfekt dag med et flott show? På Dramaten, en av Stockholms mest kjente teatre, finner du en rekke teaterstykker om høsten, blant annet Molierés ”Den gjerrige” og Brødrene Grimms klassiske folkeeventyr ”Hans og Grete”. Men vær rask med å reservere billetter, da de forsvinner fort.


Finn Dramaten


Sjuan_Claes_HelanderFoto: Claes Helander


Om du heller vil foreta deg noe litt mindre klassisk, anbefaler vi på det sterkeste Södra Teatern, som tilbyr konserter, show og klubbaftener på en litt annerledes måte.


Finn Södra Teatern


Dag 2 – Kunst er den beste medisinen


Juice


tumblr_mwmbcsNUP31qlwxg8o1_400Kilde: Juiceverket


Klar for en ny dag? Det var det vi tenkte! For best mulig å komme deg fra gårsdagens mange begivenheter, kickstart dagen med en nypresset juice fra Juiceverket. Velg en som kvikker deg opp og forbereder deg på litt fysisk aktivitet.


Yoga


Yoga er en ypperlig måte å starte dagen på. Hos Hot Yoga Stockholm tilbys en annerledes type yoga hvor du øver ulike stillinger i et oppvarmet rom, med en temperatur på rundt 38-40 grader. Dersom du ikke er medlem må du booke en time spesielt for deg og jentene. Her skal det svettes!


Hot Yoga Stockholm


Sushi til lunsj


Vi er ikke det minste overrasket over at du er sulten, etter å ha jobbet hardt i yogastudioet. Og hvilken jentehelg hadde dette vært uten sushi? Raw Sushi & Grill sørger for deilig og fersk sushi eller grillretter. Lunsjmenyen byr blant annet på maki, nigiri, wakame, yakiniku og bento. Nam!


Finn Raw Sushi & Grill


Kunst


Max_012952 (1)Foto: Max Plunger


Fotografiska er et kunstgalleri med et godt rykte. Det åpnet med et smell i 2010, med verdenskjente Annie Leibovitzs utstilling ”A photographers life 1990-2005”. Dette ble en stor hit og Fotografiska er nå en av de mest populære galleriene i Stockholm. For tiden finner du blant Joyce Tennesons utstilling Light Warriors her. De har også en suvenirbutikk, café og restaurant. Du kan uten tvil tilbringe timevis her.


Finn Fotografiska


Dette er oppskriften for en feilfri jentetur, i følge oss selv. Ring venninnene dine og bestill tur i dag, det er ingen tid å miste!