Vestkystens ubestridte storby har enormt mye å tilby, både til turister og de som bor her. Vi har samlet mange tips om ting man kan gjøre i Gøteborg. På denne siden finner du de ulike guidene og artiklene våre, perfekt når du skal besøke Sveriges beste kyst. Vi går gjennom noen av tingene du kan gjøre, restauranter med herlig mat og steder som du absolutt ikke bør gå glipp av under ditt besøk.

Lilla Bommen in Gothenburg city
Lilla Bommen in Gothenburg city

Spis deg mett med fantastisk mat


Du finner selvfølgelig fantastisk god mat i byen, fra førsteklasses restauranter til klassiske barer. Guiden Gøteborgs beste barer & restauranter er et godt utgangspunkt med mange prisgunstige tips. Vil du ha det litt mer luksuriøst? Hvorfor ikke sjekke ut hva Michelinguiden sier om Gøteborgs restauranttilbud. Flere av restaurantene i byen er nevnt i den verdensberømte guiden.
På Villa Belparc i den grønne Slottsskogen kan du nyte både fantastisk mat og konserter – her kan du spise fra den amerikanskinspirerte grillen og samtidig lytte til noen av Sveriges største musikkartister.


exterior-villabelparcVilla Belparc i Slottsskogen. Foto: Villa Belparc


Severdigheter og ting å gjøre


Når det kommer til Gøteborgs severdigheter og aktiviteter, finnes det rett og slett for mange til å kunne nevne dem alle. Noen av byens mest populære destinasjoner og severdigheter er:Arrangementer


Lurer du på hva som skjer i Gøteborg akkurat nå? Det er en stor mulighet for at ett eller flere arrangementer allerede er i gang. Byen har flere store årlige arrangementer, som for eksempel Way Out West, Göteborgsvarvet, Westpride og Gothia Cup, samt utallige mindre arrangementer som du kanskje kan være interessert i.
En komplett liste med de beste arrangementene i Gøteborg finner du her.


West Pride Paraden i Göteborg - prideflaggaWest Pride Parade i Gøteborg. Foto: Hampus Haara


Tips til weekendbesøkerne


Besøker du byen noen dager med familien? Les vår artikkel om familietips til en sommerweekend i Gøteborg, perfekt for barnefamilier som vil få så mye som mulig ut av byens morsomme severdigheter.


Overnatting i Gøteborg


Uansett hvordan du bruker tiden din i byen, trenger du et sted å hvile deg. Vi har flere hoteller som du kan velge mellom under besøket ditt. Enkelte passer bedre enn andre, spesielt dersom du har bestemte ting som du har lyst å gjøre under besøket. Du finner våre ulike hoteller i Gøteborg her. Du kan også finne tips til passende hotell i de andre artiklene våre.
Sørg for at du bruker tiden din i Gøteborg på best mulig måte. Benytt deg gjerne av artiklene og guidene våre, for å finne inspirasjon og for å kunne planlegge besøket ditt på en bedre måte. Med vår hjelp vil du kunne se byens beste sider.