Liseberg er en av de mest populære og godt besøkte severdighetene i Göteborg, og det er lett å forstå hvorfor. Her finner du masser av ting å se og gjøre, uansett om du reiser helt på egen hånd, med familien eller sammen med en partner. Vi har samlet fem grunner til å besøke Liseberg.

Berg og dalbane på Liseberg i Gøteborg
Fornøyelsesparken er det lett å bruke en hel helg på, uten at verken du eller barna blir lei.

Göteborgs beste tilbud

Tips til aktiviteter, restauranter, tilbud og andre ting du ikke vil gå glipp av!

Liseberg er perfekt for både foreldre og barn


Store Liseberg er som laget for barnefamilier. Her finner du alt du trenger for en fantastisk dag med god mat, morsomme attraksjoner og koselige stunder. Et tips er å velge et sentralt hotell, for eksempel Clarion Collection© Hotel Odin. Herfra er det lett å dra videre til Liseberg og andre severdigheter som Universeum – det går flere kollektivlinjer hit. Du kan også bo på Quality Hotel™ Panorama som ligger i gangavstand fra fornøyelsesparken.


Perfekt for en date


Hvis du besøker Göteborg med din bedre halvdel kan en dag på Liseberg være et perfekt sted for romantiske stunder. Prøv femkampen, spis på en av de gode restaurantene eller våg dere opp på høye og skumle Atmosfear sammen. Hvis dere er i Göteborg på en weekend, finnes det også mange andre ting å oppdage i Göteborg, fra god shopping til restauranter i verdensklasse. Book et hotell midt i byen, for eksempel Avalon Hotel, for å ha god tilgang til byens sentrum. På en weekend for to i Göteborg er et Lisebergbesøk et utmerket redskap for å komme nærmere hverandre. Dersom dere er sugne på en annen by, kan dere lese mer om romantiske weekends her.


liseberg-summer-sky-carousel-blomsterkarusellen.jpg Foto: Liseberg.


Morsomme arrangementer og konserter


Liseberg har svært dyktige eventplanleggere, og det arrangeres mange store og små konserter på stedet. I 2018 ble fornøyelsesparken besøkt av blant annet verdensstjerner som Mando Diao og The Sounds, samt svenske favoritter som Kapten Röd, Darin, Molly Sandén og Lena Philipsson. På Lisebergs hjemmeside kan du se hvilke aktuelle artister som kommer til å besøke den store scenen i år. Du kan også finne fram til andre events – fra teaterforestillinger til forelesninger og mye mer.


Underholdning året rundt


Hvert år har Liseberg flere spesielle dager, for eksempel Lisebergs hagedager, der åttitalls utstillere viser fram sine hageprodukter og holder interessante forelesninger og seminarer. Også på høsten og vinteren finnes det spesielle dager på Liseberg. Under halloween er hele området litt ekstra "spøkete" og skummelt, mens julen bringer med seg usannsynlige mengder julebelysning og i tillegg Nordens største julemarked. Et godt tips er å sjekke om det hender noe spesielt under akkurat ditt besøk på Vestkysten. På Lisebergs hjemmeside kan du finne dato og åpningstider for de ulike dagene.


concert-liseberg-gothenburg Opplev alt fra konserter til forelesninger på Liseberg. Foto: Liseberg.


Noen av de beste attraksjonene finnes på Liseberg


Hvis det er noe Liseberg er kjent for, så er det attraksjonene. Faktum er at Liseberg regelmessig rangeres som en av de fem beste fornøyelsesparkene* i Europa. Helix og Balder har flere ganger vunnet flotte premier, for eksempel topplasseringer for beste berg-og-dal-bane i stål eller tre. Den nyeste attraksjonen, Valkyria, er Nordens lengste bane og en kilende opplevelse som du ikke kan gå glipp av. I tillegg til dette har du også klassikere som Flumride, Lisebergsbanan og mange fler.


Rollercoaster Valkyria at Liseberg Valkyria er Europas lengste Dive Coaster – en berg-og-dal-bane med et vertikalt fall på hele 50 meter. Foto: Liseberg.


Dette er bare noen av alle morsomme ting du kan finne på når du kommer til Göteborg. Liseberg er den største og mest populære destinasjonen i storbyen, men det er langt fra den eneste. Hvis du vil finne flere severdigheter anbefaler vi vår guide: Severdigheter og ting å gjøre i Göteborg.
Mer moro i Göteborg:


Göteborgs beste tilbud

Tips til aktiviteter, restauranter, tilbud og andre ting du ikke vil gå glipp av!