Plutselig er julebordsesongen over oss, og nok en gang dukker den evige problemstillingen opp: hva skal jeg ha på meg på julebordet? Det er ikke alltid like lett å finne kreativiteten i de mørke, kalde vintermånedene, og hva om en som sitter på samme bord har på seg samme antrekk? Her tipser vi om måter du kan finne tilbake til stylingkreativiteten på, og hvordan du kan kle deg til julebordet med ekstra god samvittighet.

Festkjoler på kleshengere

Les tipsene om hvordan du kan finne tilbake til stylingkreativiteten på, og hvordan du kan kle deg til julebordet med ekstra god samvittighet.


Julebordantrekk til henne


Woman in suit


Kvinner har mildt sagt mye å velge mellom når det kommer til julebordsantrekk, men av og til kan det nesten være for mye å velge mellom. Det mest klassiske til julebordet er en ettersittende kjole i en julefarge som rød, burgunder eller grønt, gjerne med paljetter eller glitterdetaljer. Jumpsuits og skjørt/bluse-kombinasjoner med liknende fargepaletter og detaljer er også populært og fint. Julebordkjoler og -antrekk finnes overalt i butikkene fra tidlig høst, men utvalget tar seg betydelig opp fra slutten av oktober. I løpet av senere år har også dressutvalget til kvinner blitt betydelig bedre, hvorfor ikke gå for en androgyn og skikkelig trendy look på årets julebord?


Julbordantrekk til han


Man in suit


For herrene kan det virke som om valgmulighetene er betydelig færre. Da er det ekstra viktig å bruke oppfinnsomhet. Til julebord er dress et selvsagt antrekksvalg for de fleste, men hva med å gjøre den litt mer feststemt? Spesielt hvis du jobber på et kontor hvor du må bruke dress hver dag, kan det være ekstra gøy å ”jazze” den opp litt til festanledninger. Fløyelsslag på dressen er en juleklassiker som tar tankene til fordums juleshow på TV og smørsangere. Du kan selvsagt også leke deg med dresstilbehøret og gå for det klassiske og supergrelle, men akk, så morsomme juleslipset. Et mer nedtonet og pyntet julebordsantrekk til menn, er dress med et lommetørkle i brystlomma i julefarger og -tekstiler, for eksempel fløyel eller røde eller grønne farger.


Match partneren din


Christmas outfit accessories
Fløyel er et vakkert og pyntet stoff som minner om jul, særlig når det er i røde fargenyanser. Hva med å matche partneren din, hvis dere skal på samme julebord? Sko og sløyfe i samme farge? Dere kan også matche hans dresslommetørkle med din håndveske, eller annet tilbehør. Unngå altfor koordinerte antrekk med mindre det er en humoristisk setting, bare, det kan fort bli litt ... mye.


Gjenbrukt er velbrukt


Tenk gjenbruk! Du har helt sikkert masse fint i skapet, og du trenger ikke bruke det samme som du gjorde i fjor, selv om du ikke handler noe nytt. Det å style et antrekk annerledes enn du har gjort før er alfa og omega når det kommer til gjenbruk av klær, og hvis du absolutt må ha noe nytt, holder det ofte å kjøpe tilbehør for å ta et gammelt antrekk til nye høyder, eventuelt kan du kjøpe vintage- eller second hand-klær. Vi i Strawberry elsker vi det utradisjonelle og unike, og spesielt når det er miljøvennlig i tillegg. Hva med å kombinere ditt bærekraftige antrekk med et annerledes julebord?