strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Hotell

Designerbrødrerne avslører hemmelighetene på Villa Copenhagen

Brødrene Mads og Mikkel har ikke bare designet smykker til verdensstjernene DiCaprio, Lagerfeld og Jay-Z. De har også stått bak interiøret på Villa Copenhagen, den gamle telegrafbygningen i København.

 • Hva har egentlig herresmykker og edelstener med et hotell å gjøre?

  Mye mer enn du tror, og kanskje legger merke til. Bli med på en interiøromvisning på 5-stjernershotellet Villa Copenhagen, guidet av brødrene Kornerup.

 • – Luksus trenger ikke nødvendigvis å skrike glamour, fyrverkeri og glitrende diamanter. Det kan være nedtonet, bevisst og subtilt isteden, sier designer Mikkel.

 • Sammen med broren Mads Kornerup står han bak smykkemerket Shamballa Jewels.

 • Deres diamanter og stener er blitt sett på ingen ringere enn Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio, designer Karl Lagerfeld, kronprinsesse Mary av Danmark og ikke minst musikkmogulen Jay-Z.

 • I tillegg til mannen i gata som bare liker personlig designet hverdagsluksus.

 • Men danskene fra København kan mye mer enn å lage smykker.

 • De har også brukt buddhistiske symboler i kombinasjon med vill luksus og satt sitt personlige preg på hotellet Villa Copenhagen, som tidligere var postens og telegrafens hovedkontor i storbyen.

Sjekk inn og få indre ro

– Opprinnelig var Shamballa Jewels inspirert av eldgamle skrifter som forteller oss om et mytisk rike gjemt i en dal i Himalaya, forteller Mads.

Et harmonisk sted befolket av opplyste og medfølende mennesker. Direkte oversatt betyr kongeriket Shamballa et sted for fred og ro. Og det er dette Mads og Mikkel, sammen med arkitekt og interiørdesigner Olga Krukovskaya, vil videreføre til Villa Copenhagen. Med en god dose luksus.

– Vi ønsker at folk skal finne sitt indre Shamballa, for smykkene våre inspirerer til å fokusere på det indre og visdom. Og med prosjektet på Villa Copenhagen håper vi at gjestene vil utforske dette universet vårt, og få en egen personlig reise, forklarer brødrene.

 • Courtyard Bar for skåling og det sosiale

  Kanskje, helt uten at du merker det, går du altså inn i noe meditativt når du entrer hotellet.

 • – For oss er Shamballa Jewels mer enn bare gull, diamanter og vakre smykker – det er en følelse og et univers i seg selv.

 • – Vi mener at verdien av smykker ikke bare ligger i materialene som brukes, men i selve følelsene de fremkaller og representerer, legger Mikkel til.

 • Strawberry møter Mads og Mikkel på Courtyard Bar på På Villa Copenhagen, ett av flere rom de har satt sitt preg på. I taket henger lampen kalt The Ananta Lamp, som er i lik stil som det ikoniske, flettede armbåndet Shamballa®.

 • De kuleformede pendlene gjenspeiler det evige, det uendelige. Og rekkverket som rammer inn rommet, har ornamentale elementer. Detaljene er forankret i den østlige filosofien, og bringer inn en magisk og sofistikert atmosfære.

 • Det er lyst fra glasstaket, innredet med sofagrupper og store, grønne planter. Et rom for å ta en drink, ha gode samtaler eller dele et enklere måltid.

Luksus er også å bevare

Det gamle og bevarte er minst like gjennomtenkt som det nye. Brødrene og Olga tilnærmet seg prosjektet med stor respekt for bygghets historie og tradisjon.

– Derfor lot vi fasaden nesten være urørt. Plasseringen av baren og tilstøtende kaféområde er ment å forene gårdsplassen med brasseriet på siden av bygget som vender mot Vesterbro, sier Mads.

På motsatt side ligger vinbaren, som har bypreg og avslappende sittegrupper. Den indre gårdsplassen har kaféområde med lysekroner, sittergrupper og store planter som et vakkert midtpunkt. Når gjestene ankommer, går de gjennom den originale inngangen fra Tietgensgade og blir møtt av kunst.

– Gjestene beveger seg deretter slik at de får et glimt av baren, så kafeen, går forbi hagen med et midtpunkt og til slutt resepsjonen, forklarer Mads.

Villa Copenhagen var tidligere hovedposthuset og telegrafsentralen i Danmark. Byggets historie strekker seg helt tilbake til 1912. Hotellet har restaurant, vin- og cocktailbar, eget bakeri, takterrasse og oppvarmet 25-metersbasseng på taket.

Skjulte smykker i suiten

De fleste sjekker inn på et av hotellets 390 rom. Men de som skal unne seg noe virkelig ekstra, kan booke den mystiske Shamballa Master Suite. Her er det hele 129 kvadratmeter spirituell luksus. Stue, soverom, bad, kontor, smykker, og du trer inn i et ekte Shamballa-univers.

– Shamballa-suiten er designet med et skjæringspunkt mellom røffe og raffinerte materialer, som skaper et luksuriøst og veldig sterkt førsteinntrykk. Gjestene skal få den samme følelsen av intimitet som man får i et mystisk tempel, altså en rolig atmosfære, men også kontrasten mellom det mørke og delikate.

Og har du øye for det, kan du avsløre godt skjulte smykker. For eksempel er det en rubin og en safir som markerer henholdsvis varmt og kaldt vann på armaturet på badet, og gulvet er utsmykket med en mandala. På veggen henger et eksklusivt Shamballa-smykke i en gullramme. Det kan gjestene som bor på suiten låne, men naturlig nok på forespørsel.

Luksus er altså likevel litt smell, fyrverkeri og glitrende diamanter, uansett hvor du har sovet, svømt, spist eller oppholdt deg på Villa Copenhagen.

Nyeste innlegg