Hva skjer når dørene til verdensberømte Noma i København stenger? Etter å ha blitt kåret til verdens beste restaurant fem ganger, kan eieren, René Redzep, fortelle at Noma serverer sitt siste måltid i 2024. Men frykt ikke! Her er en guide til noen av Københavns beste alternativer til Noma.

Fine Dining
I København finner du flere av landets - og til og med verdens - ledende restauranter.

Geranium

Geranium ble rangert som nummer 1 på listen over verdens beste restauranter av Fine Dining Lovers 2022. Restauranten drives av kokken Rasmus Kofoed, som i 2011 ble kåret til verdens beste kokk, og som er en av de mest prisvinnende kokkene i den verdenskjente kokkekonkurransen Bocuse d’Or. Vi er enige med verdenseliten, han er en av de aller beste! Geranium sikter mot å alltid tilby retter som pirrer alle sanser, og å servere mat med gastronomisk klarhet og variasjon. Geranium er den første restauranten i Danmark som har blitt tildelt tre Michelinstjerner.

geranium_food_nordic

Radio

Hvis du liker nordisk, organisk mat er dette stedet for deg. Claus Meyer, drivkraften bak New Nordic Cuisine Movement og en av grunnleggerne av Noma, åpnet Restaurant Radio sammen med to yngre kokkekollegaer i København 2011. Helt siden dørene åpnet har restauranten tilbudt nye menyer, som gjenspeiler sesongen, hver måned, og med stadig nye og spennende smakskombinasjoner. I samarbeid med en rekke ulike lokale leverandører kan du forvente deg sesongens beste danske råvarer her.

radio_nordic_food

Fiskebaren

Hvis man må sette i bås, så er dette en fiskerestaurant. Hvis man skal være mer kreativ i beskrivelsen, er det mer i retning av en moderne seafood bar. Rettene er friske, sunne og en fest for ganen, med et øye for delikat presentasjon. I tillegg til høykvalitets sjømat leter Fiskebaren alltid etter gode lokale råvarer som kompletterer rettene. Du kan velge å spise i baren, slappe av i sofagruppen eller ved et bord, midt i trendy Kødbyen i København. Hvis været tillater det kan du også spise ute i den nydelige kveldssolen.

Høst

Til tross for tilsynelatende lite åpenlyst interiørdesign har restauranten Høst allerede vunnet tre internasjonale designpriser, inkludert “World`s Best Designed Restaurant” fra Restaurant & Bar Design Awards. Som en del av Cofoco, en forkortelse for Copenhagen Food Consulting, er Høst i ferd med å markere seg som en ledende restaurant når det kommer til nydelig mat og design i ekte skandinavisk ånd. Cofoco-restaurantene er kjent for å sette enkelhet og komfort, i kombinasjon med kvalitet, i høysetet. Andre restauranter i gruppen inkluderer Restaurant Cofoco, VespaSpuntinoScarpetta, RantzausgadeScarpetta, Islands BryggeOysters & GrillLes Trois Cochons og Llama.

hoest_design_nordic

Marv & ben

Marv & Ben (som betyr Marg og Ben) har fokus på Dansk mattradisjon, og har en idyllisk beliggenhet i brosteinsgaten Snaregade. De tilbyr en sesongtilpasset meny, med ingredienser fra sin egen hage i Hanebjerggård på Nordsjælland. Her er man garantert de ferskeste ingrediensene, med en rekke upretensiøse retter på menyen. Og som en liten bonus: De vet virkelig hva de snakker om når det kommer til organisk og biodynamisk vin.

Alchemist

Med to Michelinstjerner er Alchemist et soleklart alternativ for alle matelskere som ønsker en unik opplevelse. Med Rasmus Munk i spissen, sprenger restauranten grensene for klassisk “fine dining” og du kan mildt sagt forvente en opplevelse utenom det vanlige. Maten går under navnet “Holistic Cusine” og er basert på elementer fra gastronomi, teater og kunstens verden, i tillegg til vitenskap, teknikk og design. På denne måten skaper Alchemist en dramaturgisk opplevelse i flere lag - en opplevelse som overskrider tid og rom.

Alchemist - Restaurant in Copenhagen_16_9Foto: Søren Gammelmark

Kiin Kiin

Har du et ekstra godt øye til det asiatiske kjøkkenet, er Kiin Kiin et must. Dette er en av få thailandske restauranter som er tildelt en Michelinstjerne, og dét bare 6 måneder etter at den åpnet! Her kan du nyte mat fra det thailandske gourmetkjøkkenet i et trivelig og moderne thailandsk miljø - og i godt selskap av unike viner. Deres fantastiske 8-retters meny tar deg med på en kulinarisk reise som begynner i loungen i underetasjen, i en atmosfære som sammen med maten skaper en følelse av thailandsk street food. Videre oppover i etasjen fortsetter reisen, der moderne tolkninger av thailandsk mat møter tradisjonelle detaljer.

Rumler det i magen nå? Det er ingen tvil om at friske, økologiske, lokale og bærekraftige ingredienser koster litt ekstra. Kvalitet gjør gjerne det. Så hvis du har planer om å utnytte vår komplette liste så kan det jo være greit med overnatting. Her er våre hotell i København. Vel bekomme!