Har du fått med deg at det kommer en ny takåker midt på Jernbanetorget? På taket til det som blir Norges største hotell når det åpner 1. mars 2019, Clarion Hotel The Hub, kommer en 200 kvadratmeter stor takåker som har fått navnet GrowHub.

urban-garden-grow-hub-clarion-hotel-the-hub.jpg

En smak av Oslo

Mange serveringssteder, hotell og restauranter i hovedstaden snakker om å gi gjestene sine en smak av Oslo, men på Clarion Hotel The Hub er det faktisk garantert at du får det. To store takåkre vil servere gjestene ureiste råvarer og grønne opplevelser.

Her skal det produseres salater, grønnsaker og urter til restauranten som vil ligge i 13. etasje, et samarbeid med bybonden Andreas Capjon fra Losæter gård, og den svenske stjernekokken Marcus Samuelsson. Samuelsson driver sammen med Clarion Hotel restaurantkonseptet Kitchen & Table.

– Jeg vil spre matglede og elsker å kombinere lokale råvarer med internasjonale smaker. Det er ekstra spennende å være med å flytte grenser for bærekraftig restaurantdrift, sier Marcus Samuelsson, som også er medlem av det rådgivende organet for EAT.

GrowHubs vekster vil bli servert til gjester og lokale i restauranten i 13. etasje. Datarendering: Clarion Hotel The Hub

Ny måte å dyrke mat i byen

Clarion Hotel har fokus på sunn, miljøvennlig og smakfull mat. GrowHub et skritt videre i denne satsningen. Den første piloten vil produsere 10 000 enheter i året, men hotellkjeden har ambisjoner om flere ”Urban Garden”-prosjekter på flere hotell i fremtiden.

– Vi vil gi gjestene våre unike opplevelser, samtidig som vi tar vare på verden og miljøet rundt oss. Med GrowHub tester vi en helt ny måte å dyrke mat i byen på, som er bærekraftig også økonomisk. Med det håper vi flere vil gjøre det samme fremover. Fremtidens tak må være grønne. Hos oss blir det til å spise opp, sier hotelldirektør på Clarion Hotel the Hub, André Schreiner.

Book rom på Clarion Hotel The Hub allerede nå og smak for deg selv!

urban-garden-grow-hub-clarion-hotel-the-hub.jpg

Kort om GrowHub

  • En takåker på flere hundre kvadratmeter på taket av Clarion The Hub
  • Vil produsere ca 10 000 grøntenheter pr år til hotellets restauranter og gjester
  • Driftes av bybonde Andreas Capjon, i samarbeid med Ureist og Bokashi Norge
  • Ønsker å også fokusere på gamle sorter for å øke mangfoldet
  • Gjødsles med bokashi-kompostert matavfall fra hotellets restauranter og vannes med regnvann